Veelgestelde vragen

Wat doet War Child, waar werken we, hoeveel kinderen helpen we en wat doen wij met jouw steun? Je leest het hieronder.

Wat doen wij?

Wij zetten ons in voor een beter leven van honderdduizenden kinderen in oorlog. We helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen. We zorgen ervoor dat ze leren lezen, schrijven, rekenen of een vak leren. En creëren een veilige omgeving waar ze weer tot zichzelf kunnen komen en een stabiele en vooral vreedzame toekomst kunnen opbouwen. Dat doen we wereldwijd. Van Colombia tot Zuid-Soedan. Niet omdat we dat zo leuk vinden. Maar omdat kinderen daar recht op hebben. Lees meer over onze visie.

Waar zijn wij?

Wij hebben programma’s in negentien landen. Hier zie je een greep uit onze projecten.

Hoeveel kinderen bereiken wij?

In ons jaarverslag lees je hoe wij vorig jaar 743.165 kinderen, jongeren en ouders bereikten.

Hoe kan ik bijdragen?

Wij kunnen het niet alleen. We kunnen alle support gebruiken. Ook die van jou.
Word Friend. Dan machtig je ons om maandelijks een bepaald bedrag van je rekening af te schrijven.
Organiseer een actie. Verzin een leuke actie en geef het geld aan kinderen in oorlog.
• Sponsor ons met je bedrijf.
• Laat zien dat jij ook vind dat kinderen niet thuis horen in oorlog. Volg ons op Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.

Waar gaat mijn bijdrage naar toe?

Naar de kinderen. We besteden een zo groot mogelijk deel van het aan ons toevertrouwde geld aan de programma’s die we voor kinderen uitvoeren. We gaan uit van de kracht van kinderen. We stellen hen in staat zelf hun toekomst weer vorm te geven. Daar hebben we een grondige aanpak voor.
• Met psychosociale steun kunnen kinderen hun ervaringen beter verwerken.
• Kinderen krijgen onderwijs zodat ze onafhankelijk een toekomst kunnen opbouwen.
• Wij beschermen kinderen tegen geweld in (na)oorlogse gebieden.

In ons jaarverslag staat hoeveel we per jaar uitgeven aan hulpverleningsprojecten.

Hoeveel geld geven wij uit aan het binnenhalen van donaties?

Wij hebben het CBF-keurmerk voor goede doelen. Dit betekent dat wij niet meer dan 25% van onze inkomsten aan fondsenwerving mogen besteden. Wij zitten daar ruim onder.

Werkt de creatieve aanpak?

Ja, zeggen de kinderen, hun ouders en hun leerkrachten. Ja, is ook de uitkomst van evaluaties en onderzoeken. De creatieve workshops helpen kinderen beter met hun emoties om te gaan. Daarnaast groeit hun zelfvertrouwen, leren ze met anderen samenwerken en kunnen ze weer plezier maken.

Kan ik het jaarverslag lezen?

Dat kan. Ga naar www.annualreportwarchild.org om ons meest recente jaarverslag te lezen.

Hoe komen wij aan geld?

Dankzij al onze donateurs kunnen wij ons werk doen. Scholen, verenigingen en individuen zetten zich voor ons in door acties te organiseren. Daarnaast sponsoren bedrijven zowel met geld als met producten of dienstverleningen. Ook krijgen wij ondersteuning van bijvoorbeeld de Nationale Postcode Loterij en een aantal andere fondsen. Ook het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft War Child subsidie. Hier zie je wie er in ons Business Netwerk zitten.

Chef'Special is jullie ambassadeur. Kan de band een cheque van mij/ons in ontvangst nemen?

Veel artiesten zoals Chef'Special, Martin Garrix en Michaela DePrince steunen ons werk, omdat muziek en dans er een belangrijke rol in speelt. Deze artiesten komen graag op eigen initiatief in actie voor ons en zetten zich geheel belangeloos in voor kinderen in conflictgebieden. En daar zijn we ontzettend blij mee. We kunnen echter helaas niet bemiddelen bij verzoeken om bekende Nederlanders te betrekken in een actie.

Hoe kan ik een wijziging doorgeven?

Je kunt je nieuwe contactgegevens of IBAN ­hier direct aan ons doorgeven. En jouw donatie kun je via dit online formulier wijzigen.

Of bel met een van onze medewerkers op 020 - 758 2299.

Hoe kan ik mijn donatie opzeggen of stopzetten?

Je kunt het beëindigen van jouw steun hier online aan ons doorgeven. We zijn ook telefonisch bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 op 020 - 758 2299.

Opzeggen bij overlijden, dat kan hier.

Hoe kan ik geld geven met belastingvoordeel/een Periodieke Schenking?

Bekijk hoe je War Child extra kunt steunen zonder dat het jou meer geld kost bij belastingvrij schenken.

Wat doen wij met klachten?

Download hier de klachtenregeling

Kunnen wij jou bellen?

Ja, de steun aan kinderen in oorlog is hard nodig. In veel landen waar we al zitten zijn we nog lang niet klaar. En er zijn nog miljoenen kinderen slachtoffer van geweld. Om die ook te bereiken hebben we donateurs nodig. Die trekken we ook telefonisch aan. Daarvoor maken we gebruik van een telemarketingbureau.

Ook bellen we regelmatig nieuwe donateurs om ze te bedanken en te controleren of we alle gegevens correct hebben ontvangen. Heb je misschien ons telefoontje van ons gemist? Geen probleem, we proberen het altijd nog wel een paar keer!

Als je niet gebeld wilt worden kun je het ‘recht van verzet’ gebruiken. Dit kan via de mail, contactformulier of telefoon. Wij registreren dan dat wij je niet meer mogen bellen.

Collecteren wij ook?

Nee, wij halen geen contant geld op langs de deur of op straat. Wel werven we donateurs langs de deur, die ons kunnen machtigen een donatiebedrag af te schrijven van hun bankrekening. Maar ook hier betreft het nooit contant geld.

Kan ik kleding, knuffels, of voedingsmiddelen aanbieden?

Wij sturen geen goederen naar conflictgebieden. Wij zijn gespecialiseerd in psychosociale hulp, onderwijs aan kinderen in oorlogsgebieden en de bescherming van kinderen. Daar richten we ons op. Wel kun je ons steunen met producten en diensten.

Het logo van War Child - je ziet 'm links bovenaan deze pagina - bestaat uit een vierkant met de woorden 'War' en 'Child'. Het woord 'War' is dikgedrukt en symboliseert de enorme impact van oorlog en conflict op kinderen. 'Child' - in speelse, kinderlijke letters - laat de creativiteit én veerkracht van kinderen zien. Als organisatie proberen wij letterlijk oorlog en kinderen te scheiden - dat is de rode draad in ons werk.

Kan ik ook werken bij jullie?

Op onze vacaturepagina staan alle beschikbare banen, vrijwillige functies en stages. Hier vind je alle vacatures.

Krijgen wij subsidie?

War Child krijgt subsidie van verschillende overheden en institutionele donoren, waaronder de Nationale Postcode Loterij, het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Europese Unie, UNICEF en ECHO.

Is er ook een nieuwsbrief?

Jazeker! Meld je aan en ontvang een paar maal per jaar de Peace of Post. Klik hier om je aan te melden.

Waar kan ik persberichten vinden?

Klik hier.

Kan ik de statuten van War Child inzien?

Jazeker, deze vind je hier.