Onze aanpak

Wij baseren onze programma's op ruim 25 jaar ervaring in werken met - en leren van - kinderen in conflictgebieden. Door hen de meest effectieve humanitaire hulp te bieden, helpen wij kinderen hun innerlijke kracht terug te vinden en grip te krijgen op hun toekomst. Om zeker te weten dat wat wij doen werkt, onderzoeken we zorgvuldig al onze programma’s.

Weten van aanpakken

Door onze methoden en resultaten grondig te onderzoeken leren wij steeds beter in te spelen op de behoeften van kinderen die opgroeien met de gevolgen van oorlog en conflict. Zo bouwen wij aan het 'War Child Zorgsysteem': een combinatie van 10 wetenschappelijk onderbouwde methoden die psychosociale steun, bescherming en onderwijs combineren om het welzijn van kinderen in conflictgebieden te verbeteren.

Voor en door kinderen

De échte ervaringsdeskundigen, dat zijn de kinderen. En de mensen om hen heen: familieleden, leerkrachten en gemeenschappen. Daarom betrekken wij kinderen én hun directe omgeving bij onze programma's. Zo creëren we samen veilige plekken waar kinderen kind kunnen zijn, vrij kunnen groeien, leren en spelen. Op deze manier wordt ons zorgsysteem onderdeel van de leefomgeving van kinderen - en worden onze methoden uiteindelijk door de gemeenschap zelf uitgevoerd.

Meten is weten

Ons werk is natuurlijk gebaseerd op beproefde humanitaire methoden. Maar wij leggen de lat nog een stuk hoger. Een speciaal team van wetenschappers test, evalueert én optimaliseert onze programma's. Dit doen zij in meerjarige onderzoekstrajecten. Hun bevindingen leggen wij voor aan externe wetenschappers en publiceren we in wetenschappelijke tijdschriften. Zo kunnen wij de positieve impact op kinderen niet alleen zelf zien, maar ook bewijzen. Hoe meer bewijsmateriaal wij kunnen verzamelen om aan te tonen dan onze aanpak werkt, hoe meer partners zich achter onze missie willen scharen. Met ons groeiende netwerk bereiken wij steeds meer kinderen in oorlog.

War Child kinderen onderwijs in Jordanië

Bewijsmateriaal voor onze aanpak betekent: méér partners die ook onze methoden willen inzetten

Foto: War Child

Vivianne Veilige Plek TeamUp Oeganda - War Child

Met ons groeiende netwerk van partners bereiken wij steeds meer kinderen in oorlog

Foto: War Child

Het War Child Zorgsysteem

Het War Child Zorgsysteem is een combinatie van 10 wetenschappelijk onderbouwde methoden die psychosociale steun, bescherming en onderwijs combineren om het welzijn van kinderen in conflictgebieden te verbeteren.