BeThere

Zet ouders en verzorgers in oorlog in hun kracht

Doe de rondleiding

Een helpende hand

Programma
“Dit nieuwe en veelbelovende programma brengt stressmanagement en positieve opvoedingstechnieken samen in een unieke methode om ouders en verzorgers in conflictgebieden te ondersteunen.”

Professor Mark Jordans, Onderzoeksdirecteur bij War Child

Lees meer Minder

Lees meer over het belang van ouders in oorlog ondersteunen - en zo indirect kinderen een kans te geven.

Waarom?

Steunpilaar versterken

Ouders en verzorgers verdienen onze volledige aandacht en steun. Want hun stress, zorgen en verdriet slaat over op hun kinderen. Terwijl kinderen in oorlog en geweld juist bescherming en steun nodig hebben. Daarom zetten wij ouders en verzorgers terug in hun kracht - zodat zij de ouder/verzorger kunnen zijn die hun kinderen nodig hebben.

Hoe?

Werken in groepen

In negen sessies begeleiden wij groepen ouders en verzorgers. Onze focus ligt op positieve opvoedingstechnieken en het psychosociale welzijn van de ouders/verzorgers. Zo bieden wij ouders en verzorgers handvatten om minder stress te ervaren - en een rots in de branding te kunnen zijn voor hun gezin.

Impact

66%

Dat is het percentage Syrische ouders/verzorgers dat na een proeftraject in Libanon minder stress ervaart. Dezelfde studie laat zien dat 54% van hen nu minder negatieve opvoedingtechnieken gebruikt.

Met wie?

Onze partners

Het BeThere-programma wordt mede mogelijk door verschillende partners, zoals de Bernard van Leer Foundation, de Open Society Foundation en SOS Kinderdorpen.

Waar?

Landen

Op dit moment testen wij ons programma voor ouders en verzorgers in conflictgebieden in:

Hoe nu verder?

Onderzoeksagenda

Lees meer Minder

De eerste resultaten van onze programma's in de bezette Palestijnse gebieden en Libanon zijn zeer positief. We zien dat ouders en verzorgers beter leren omgaan met angst en boosheid. Bovendien slapen zij nu beter. Met deze veelbelovende inzichten zetten wij onze pilots voort in Jordanië.

sleep om te verplaatsen