Organisatie

Werken voor kinderen. Zo doen wij dat.

Onze programma’s

374,379 kinderen en ouders deden in 2017 mee aan programma’s in 14 landen, waar 268 collega’s alles op alles zetten om de veerkrachtigheid van kinderen in oorlogssituaties te versterken.

Onze programma’s worden aangestuurd vanuit Amsterdam. Daar werken 86 collega’s aan de ontwikkeling en aansturing van onze programma’s, onderzoek en fondsenwerving.

War Child Holland kantoor

Foto: War Child

War Child Holland kantoor

Foto: War Child

In-huis-onderzoek en samenwerking met universiteiten

Als je iets doet, moet je het goed doen. Daarom stellen wij onszelf maar één taak: specialistische steun geven aan kinderen in conflictgebieden. Daar zíjn we al goed in, maar we wíllen nog beter worden. Daarom werkt een in-huis-team van onderzoekers aan het toetsen van onze methodes. Want als het beter kan, dan passen we onze methodes aan.

Onder leiding van bijzonder hoogleraar Mark Jordans en in nauwe samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en King’s College in Londen, werkt het team ook aan het wetenschappelijk staven van onze methodes. Zodat we de effectiviteit van onze methodes kunnen bewijzen aan anderen, en zij onze methodes ook kunnen gebruiken. Want wie kinderen helpt, is niet belangrijk. Als het maar gebeurt.

Een netwerk van War Child’s

Naast War Child Holland – met Amsterdam als thuisbasis – is er ook een War Child Canada en een War Child UK. Zelfde naam, zelfde logo - maar financieel en juridisch zelfstandige organisaties met eigen programma’s. Soms in andere, soms in dezelfde landen.

War Child zit ook in Zweden. Dit is fondsenwervend kantoor, verbonden aan War Child Holland.

War Child Holland kantoor

Foto: War Child

Kosten zo laag mogelijk

Kosten maken is onvermijdelijk. ICT, vervoer, bureaus, stoelen om aan die bureaus te zitten: dat en nog veel meer hebben we nodig om ons werk te kunnen doen. En eerlijk? Daar balen wij soms best van. Want al die dingen kosten geld. Geld dat we liever rechtstreeks zouden besteden aan onze programma’s. Daarom regelen wij zo veel mogelijk via sponsoren, houden we salarissen laag en werken we waar mogelijk met vrijwilligers. Meer over ons lage kosten beleid.

Raad van Toezicht en directie

Wij werken hard aan het halen van onze doelstellingen. Dit doen wij onder leiding van onze algemeen directeur. Sinds 1 september 2015 is dat Tjipke Bergsma. Hij krijgt hierbij steun en advies van onze Raad van Toezicht. Tjipke vervulde eerder al directiefuncties bij Plan Nederland en Plan International.

Onze Raad van Toezicht bestaat uit:

  • Peter Bakker, CEO World Business Council for Sustainable Development (voorzitter)
  • Willemijn Verloop, oprichter War Child (vice-voorzitter)
  • Rob Theunissen, partner McKinsey & Company (penningmeester)
  • Edith Kroese, managing director bij Avance
  • Raymond Cloosterman, CEO Rituals
  • Arjen Hehenkamp, voormalig algemeen directeur Artsen zonder Grenzen Nederland

Alle leden van onze Raad van Toezicht werken vrijwillig.