Grote gift met grote impact

Gewapende conflicten blijven oplaaien - en 230 miljoen kinderen zitten er middenin. Met een grote gift van 5.000 euro of meer help je ons om de onzichtbare littekens van kinderen die opgroeien in oorlog te helen. Zo maak je grote impact!

Maximale impact met jouw grote gift

Overweeg je een grote gift te doen? Wij zorgen ervoor dat deze goed terecht komt. Hieronder staan vier manieren om impactvol bij te dragen aan de toekomst van kinderen in oorlog. We horen graag welke jouw voorkeur heeft. Goed om te weten is dat War Child een ANBI is, waardoor je gift in veel gevallen aftrekbaar is van de belasting. Dat kan als je jouw gift voor vijf jaar (of langer) vastlegt in een periodieke schenkingsovereenkomst. Een eenmalige gift kan onder voorwaarden ook volledig aftrekbaar zijn. Waar je ook voor kiest, jouw gift maakt een groot verschil voor kinderen in oorlog.

“Wij zijn dankbaar voor de vrijheid en kansen in ons leven en delen deze graag met kinderen in oorlogsgebieden. Een War Child-medewerker inspireerde ons met de quote: ‘even a small light can brighten a dark space’. Wees dat lichtje…"
Familie die jaarlijks een grote gift doet (anoniem)
Girl with friends in Sri Lanka - War Child

Kinderen zijn veerkrachtig, met de juiste hulp kunnen ze de draad zélf oppakken

Foto: Marcel van der Steen

Kinderen leren in Libanon via War Child's Can't Wait to Learn op tablets - meisje bij raam

Laila (12) uit Syrië krijgt thuis tabletonderwijs en haalt binnen no-time haar achterstand in

Foto: Marcel van der Steen

Grote gift: vier mogelijkheden op een rij

1. Je geeft een vrij besteedbare gift

Wij zijn actief in veertien landen en delen onze kennis & methoden wereldwijd. Sommige projecten zijn makkelijker te financieren dan andere. Een grote donatie die wij zelf mogen bestemmen heeft dan ook onze voorkeur. Dat geeft ons flexibiliteit om jouw gift daar in te zetten, waar deze op dat moment het hardst nodig is. Zo komt je gift altijd goed terecht.

2. Je steunt een specifiek project

Natuurlijk kun je ook een specifiek project steunen. Dit jaar vragen we aandacht voor ons werk in Burundi en Zuid-Soedan. Als er ergens een noodsituatie uitbreekt waar wij iets in kunnen betekenen, vragen wij om steun aan een noodhulpproject. Met een grote gift van 15.000 euro of meer draag je direct bij aan één van onze projecten. Natuurlijk houden we je inhoudelijk op de hoogte.

3. Je draagt bij aan ons Accelerator Investment Fund

In 2025 willen wij vijf miljoen kinderen bereiken. Dit kunnen wij niet alleen. Wij bundelen onze krachten met partnerorganisaties, die onze wetenschappelijk bewezen methodes wereldwijd inzetten. We hebben hier een speciaal bestemmingsfonds voor opgezet. Met een gift vanaf 25.000 euro kun je bijdragen aan onze opschalingsambitie en maximale impact maken.

4. Je bezoekt onze evenementen en steunt ons werk

Elk jaar vinden er bijzondere en inspirerende evenementen plaats die door óf voor ons georganiseerd worden. Van bijzondere diners op Ibiza of met Les Patrons Cuisiniers; het Tee-Off golftoernooi of unieke concerten. De opbrengst uit deze tafel- of flightverkoop komt direct ten goede aan ons werk voor kinderen in conflictgebieden. Neem een kijkje op onze evenementenagenda!

Dit is waarom TeamUp belangrijk is voor Nelson (14) uit DR Congo

Ontmoet Marleen

“Gesprekken worden snel persoonlijk, dat vind ik bijzonder. Ieder heeft zijn eigen reden om iets voor kinderen in oorlog te willen doen. Ik werk al acht jaar met veel plezier bij War Child en ga graag samen op zoek naar de beste invulling voor jouw gift."
Marleen ter Haar Romeny, Relatiemanager bij War Child
Portret Marleen ter Haar-Romeny_War Child_grote giften donateurs

Relatiemanager Marleen ter Haar Romeny

Foto: Babet Hogervorst

Wil jij een grote gift doen aan War Child?
Marleen ter Haar Romeny drinkt met veel plezier een kop koffie met je! Neem contact met Marleen op per telefoon via 06 2300 0101 of per mail via marleen.terhaarromeny@warchild.nl

Als je direct een gift wil doen zonder een kop koffie te drinken, kan dat natuurlijk ook via NL56RABO0166366366 t.n.v. Stichting War Child.