Grote gift met grote impact

Gewapende conflicten blijven oplaaien - en bijna 200 miljoen kinderen zitten er middenin. Dit heeft een enorme invloed op het gedrag van kinderen en zorgt vaak voor grote psychosociale problemen. Zij hebben recht op bescherming, onderwijs en psychsociale steun. Met jouw grote gift kunnen wij hen deze steun bieden. Nu en in de toekomst.

De realiteit is hard, de cijfers liegen niet en onze droom is groots: dat ieder kind in vrede kan leven. Dag in dag uit geven wij alles voor hen die leven in angst, onzekerheid en stress. Want wij geloven dat kinderen niet thuishoren in oorlog. Nooit. Met een grote gift vanaf € 5.000 help je onze impact te vergroten.

Girl with friends in Sri Lanka - War Child

Kinderen zijn veerkrachtig, met de juiste hulp kunnen ze de draad zélf oppakken.

Foto: Marcel van der Steen

Manieren om impact te maken

Er zijn verschillende manieren om een impactvolle bijdrage te leveren aan ons werk. En nog belangrijker: aan de toekomst van kinderen in oorlog. Dat kan eenmalig óf periodiek met belastingvoordeel. Uiteraard houden we je op de hoogte over welk verschil jouw gift maakt voor kinderen in oorlog.

“Wij zijn dankbaar voor de vrijheid en kansen in ons leven en delen deze graag met de kinderen in oorlogsgebieden"
Familie (anoniem)

1. Jouw gift krijgt de beste bestemming


Het is ons streven om binnen een oogwenk in noodsituaties klaar te staan. Dat kan alleen door giften die vrij besteedbaar zijn. Wij kiezen de beste bestemming voor jouw gift, zodat kinderen in oorlog áltijd op onze steun kunnen rekenen.

Dat onze expertise uiterst waardevol is in noodsituaties, is tijdens de coronacrisis wel gebleken. Groepsactiviteiten werden wereldwijd stilgelegd, maar in rap tempo kregen veel kinderen online onderwijs en psychosociale steun. Ook na de zware explosies in Beiroet was het stof nog niet neergedaald of honderden kinderen in shock deden al mee aan onze speciale psychosociale activiteiten.

Kinderen leren in Libanon via War Child's Can't Wait to Learn op tablets - meisje bij raam

Laila (12) uit Syrië krijgt thuis tabletonderwijs en haalt binnen no-time haar achterstand in.

Foto: Marcel van der Steen

2. Steun onze methoden


Om de veerkracht van kinderen in conflictgebieden te versterken en hun welzijn te vergroten, heeft onze onderzoeksafdeling verschillende methodes ontwikkeld die zorgvuldig worden onderzocht, getest en geëvalueerd. Deze methodes richten zich niet alleen op kinderen, maar ook op ouders, gemeenschappen en leerkrachten. Je kunt ervoor kiezen om bij te dragen aan een specifieke methode, zoals TeamUp. Door gestructureerde spel- en bewegingsactiviteiten leren kinderen van 6 tot 18 jaar omgaan met hun emoties, krijgen ze meer zelfvertrouwen en sluiten ze nieuwe vriendschappen.

Dit is waarom TeamUp belangrijk is voor Nelson (14) uit DR Congo.

3. Kom naar onze evenementen


Jaarlijks worden er bijzondere en inspirerende evenementen voor War Child georganiseerd waarbij jij aanwezig kunt zijn. Met de opbrengst zorgen wij dat kinderen een veilige plek krijgen om hun ervaringen te verwerken en weer leren kind te zijn. Neem een kijkje op onze evenementenagenda, zeker als je van golfen of een culinaire belevenis houdt!

Het bijzondere gala van onze ambassadeur en ballerina Michaela DePrince

4. Neem War Child op in jouw testament


Het is een grote stap en misschien geen alledaags onderwerp. Maar ook als je er niet meer bent, kun je bijdragen aan hulp voor kinderen in oorlog. Overweeg daarom War Child op te nemen in jouw testament.

“De mensen die ik spreek hebben allemaal een persoonlijke motivatie om War Child te steunen. Het is bijzonder om daar samen invulling aan te geven"
Marleen ter Haar Romeny, Relatiemanager

Ontmoet Marleen

Wil jij een grote gift doen aan War Child?
Marleen ter Haar Romeny drinkt met veel plezier een kop koffie met je!
Neem contact met Marleen op per telefoon via 06 2300 0101 of per mail via marleen.terhaarromeny@warchild.nl

Als je direct een gift wil doen zonder een kop koffie te drinken, kan dat natuurlijk ook via NL56RABO0166366366 t.n.v. Stichting War Child.

Portret Marleen ter Haar-Romeny_War Child_grote giften donateurs

Relatiemanager Marleen ter Haar Romeny

Foto: Babet Hogervorst