Projecten

Hier vind je een kort en duidelijk beeld van onze programma's in binnen- én buitenland

Een paar projecten uitgelicht

TeamUp logo

TeamUp voor gevluchte kinderen in Nederland

Sinds 2015 verwelkomt Nederland duizenden vluchtelingen, waarop War Child, Save the Children en UNICEF Nederland besloten hun jarenlange ervaring en expertise te bundelen in TeamUp, het programma voor gevluchte kinderen in Nederland.

naar website 
Can't Wait To Learn

Can't Wait To Learn

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden in de wereld zien nooit een leraar. Omdat er in hun land oorlog is of was. Of omdat ze gevlucht zijn. Daarom ontwikkelde War Child een innovatieve lesmethode: Can’t Wait to Learn, samen met internationale en Nederlandse projectpartners.

naar website 
Back-to-the-Future-copy.jpg

Back to the Future

‘Back to the Future’ zal van 2017 tot 2019 meer dan 21,000 Syrische, Jordaanse en Libanese kinderen helpen om terug naar school te gaan. Het doel is om de impact van de Syrische crisis op de meest kwetsbare kinderen, hun families én de gastgemeenschappen in Libanon en Jordanië te verlichten.

naar website 
SAHA Football Unites Us logo

SAHA (Sports and Humanitarian Assistance)

Het is niet voor niks de populairste sport ter wereld: voetbal. Voetbal brengt mensen samen en kan spanningen wegnemen. Daarom staat deze sport centraal in SAHA, ons project in samenwerking met de KNVB en Right To Play.

naar website 
I DEAL

I DEAL

In onze I DEAL-programma's leren kinderen in oorlogsgebieden omgaan met stress en werken ze aan het hervinden van hun zelfvertrouwen. Muziek, dans en theater, maar ook tekenen en debatteren helpt de kinderen hun nare ervaringen te verwerken.

naar website