CORE

Zo steunen wij docenten in oorlog

Doe de rondleiding

Tevreden leraar = blije leerlingen

Programma
“Lesgeven in conflictgebieden is niet gemakkelijk. Door docenten de steun en begeleiding te geven die zij nodig hebben, creëren we samen klaslokalen waar leerlingen worden geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen.”

April Coetzee, onderwijzer en onderzoeker bij War Child

Lees meer Minder

Onderzoek wijst uit dat docenten die zich ondersteund voelen, beter in staat zijn positieve leerklimaten te creëren waarbinnen kinderen beter kunnen leren, zich gezien voelen, en op sociaal en emotioneel vlak kunnen groeien.

Waarom?

Mentale kracht van docenten

Ruim 75 miljoen kinderen in conflictgebieden dromen van veilig en goed onderwijs. Lesgeven onder deze omstandigheden is zwaar. Er is vaak nauwelijks budget voor schoolmaterialen, er zijn weinig doorgroeimogelijkheden en de salarissen liggen laag. Het gebrek aan aandacht voor het welzijn van docenten maakt dat velen het beroep vermijden, of tijdelijk of definitief verlaten.

Wat?

Welzijnsworkshops

Lees meer Minder

CORE bestaat uit vijf sessies gericht op het welzijn van docenten in conflictgebieden. Daarnaast krijgen leerkrachten drie maanden lang intensieve begeleiding. Deze illustratie laat zien hoe wij dit doen.

Hoe?

De hele school doet mee

In onze workshops hebben we oog voor de hele school: leraren, leerlingen én de gemeenschap om hun heen. Samen creëren we leeromgevingen waar zowel leerlingen als hun docenten steun, stimulans en begrip vinden. Door constructieve feedback en begeleiding stellen wij onderwijzers in staat hun kwaliteiten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Met wie?

Onze partners

Ons CORE-programma ontwikkelen wij met de hulp van Global Ties for Children van New York University, The Lego Foundation en Innovations for Poverty Action.

Lees meer Minder

Samen zijn wij begonnen met het begeleiden van docenten in Colombia, waar wij een studie van drie maanden hebben uitgevoerd. Inmiddels zijn wij ook in Oeganda aan de slag.

Volgende stappen

Verder bouwen

De voorlopige resultaten van onderzoeken in Colombia naar de effectiviteit en relevantie van ons docentenprogramma zijn veelbelovend. Ook de eerste resultaten van onze tests in Oeganda zijn positief. Op basis van deze inzichten werken wij hard om CORE verder te ontwikkelen, aanscherpen en uit te breiden.

sleep om te verplaatsen