Belastingvrij schenken

Ben jij al Friend, of ben je van plan onze Friend te worden? Je kunt belastingvrij schenken door eenvoudig te profiteren van belastingvoordeel. Zo kun je meer geven, zonder dat het je meer kost.

Geld schenken zonder belasting te betalen

Miljoenen kinderen wereldwijd groeien op in oorlog. War Child helpt deze kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. We bieden veilige plekken en zorgen voor onderwijs. Met jouw hulp kunnen we nog meer kinderen bereiken. Door van jouw donatie een periodieke schenking te maken, kun je je donatie verhogen zonder dat het je extra geld kost. Je periodieke donatie aan ons is namelijk aftrekbaar van de belasting. En zo help je al gauw bijna twee keer zoveel kinderen in oorlog. Belastingvrij schenken aan een goed doel als War Child levert iedereen voordeel op.

Wist je dat...

  • Er op dit moment bijna 1300 mensen jaarlijks/maandelijks belastingvrij schenken aan War Child?
  • De gemiddelde leeftijd van mensen die belastingvrij schenken 61 jaar is?
  • Steeds meer mensen belastingvrij schenken, mede omdat het niet meer via de notaris geregeld hoeft te worden?
  • Men gemiddeld € 261,74 per jaar aan War Child schenkt?
  • De meeste belastingvrije schenkingen aan het einde van het jaar en rondom de belastingaangifte worden gedaan (maar dat het altijd gunstig is)?
Belastingvrij schenken War Child

Kinderen in Libanon spelen op één van onze veilige plekken

Foto: Diaa Malaeb

belastingvrij schenken aan kinderen in oorlog War Child

War Child collega geeft gevluchte kinderen in Burundi onderwijs

Foto: Jeppe Schilder

Hoe werkt belastingvrij schenken?

War Child is een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) en een gift aan een ANBI is aftrekbaar in de aangifte inkomstenbelasting. De belastingdienst maakt onderscheid tussen gewone giften en periodieke giften. Voor periodieke giften geldt geen drempel of maximum, voor gewone giften wel (drempel van 1% van je jaarinkomen met een maximum aftrek van 10% van je inkomen).

Belastingvrij periodiek schenken is voor jou en voor ons voordelig. Enige voorwaarde is dat je jouw periodieke schenking voor minimaal 5 jaar vastlegt. Je gift is dan volledig aftrekbaar, zonder minimum of maximum. De hoogte van het aftrekpercentage wordt bepaald door het belastingtarief op je inkomen. Je ontvangt dus een deel van je gift terug van de Belastingdienst. Door jouw periodieke schenking is War Child voor minimaal 5 jaar verzekerd van je steun en kan daardoor kinderen in conflictgebieden voor de langere termijn de hulp bieden die ze nodig hebben.

Eenvoudig te regelen

Je kunt je belastingperiodieke schenking direct en eenvoudig regelen door onderstaand formulier te downloaden. Stuur deze overeenkomst ingevuld naar ons op. Wij verwerken het formulier en sturen het origineel naar je terug. Het origineel heb je nodig voor je aangifte inkomstenbelasting.

“Het is voor ons fiscaal aantrekkelijker om gedurende vijf jaar een wat groter vast bedrag te doneren aan War Child. Hierdoor voelen wij ons meer betrokken. Het belang om kinderen te helpen met de gevolgen van oorlogen om te gaan en hen leren weerbaarder te worden, behoeft voor ons geen betoog."
Philip en Ineke Everts-Kuik, Friends van War Child

Rekenvoorbeeld belastingvrij schenken

Stel dat je € 50.000 per jaar verdient
Je wilt 250 euro per jaar geven. Doordat je dit via een periodieke schenking hebt vastgelegd, doneer je in plaats daarvan 404 euro per jaar en krijg je jaarlijks 154 euro terug van de belastingdienst (38,10% van 404 euro). Daarmee kost het je dus netto nog steeds 250 euro, maar kunnen wij dankzij jouw steun jaarlijks nog meer kinderen helpen (voor gemiddeld 96 euro per jaar kunnen wij een kind een jaar lang helpen met psychosociale zorg, bescherming en onderwijs).

Notarieel schenken

Wil je liever het periodiek belastingvrij schenken bij de notaris vastleggen? Dat is ook mogelijk. Neem dan contact met ons op via schenken@warchild.nl. Eén van onze partner-notariskantoren (Loyens & Loeff of Leijser Notariaat) verzorgt het proces. Zo heb je er geen omkijken naar. Dat doen ze geheel gratis. Jij geen kosten, wij geen kosten.

Wij helpen je graag

Wij maken je het graag zo gemakkelijk mogelijk om te doneren met belastingvoordeel. Heb je vragen over periodiek schenken? Neem contact met ons op.