Doneren met belastingvoordeel

Ben jij al Friend van War Child of denk je erover Friend te worden? Dan kun je eenvoudig profiteren van belastingvoordeel. Zo kun je meer geven, zonder dat het je meer kost - en kunnen wij nóg meer kinderen helpen die onze steun hard nodig hebben.

Geld schenken met belastingvoordeel

Wereldwijd groeien er 468 miljoen kinderen op met de gevolgen van oorlog en conflict. War Child helpt deze kinderen met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen. We bieden veilige plekken, waar de kinderen onderwijs krijgen, kunnen spelen en weer even kind kunnen zijn. Met jouw hulp kunnen we nog meer kinderen bereiken. Door van jouw donatie een periodieke schenking te maken, kun je de donatie verhogen zonder dat het je extra geld kost. Je periodieke donatie aan War Child is namelijk aftrekbaar van de belasting.

Hoe werkt het?

Periodiek schenken is zowel voor jou als voor War Child voordelig. De enige voorwaarde is dat je jouw periodieke schenking voor minimaal vijf jaar vastlegt. Je gift is dan volledig aftrekbaar, met een maximum van €250.000 per jaar. Jouw periodieke schenking helpt ons kinderen in oorlog voor minimaal vijf jaar te verzekeren van de steun die zij zo hard nodig hebben.

Belastingvrij schenken aan kinderen in oorlog War Child_Zuid-Soedan

War Child-collega's in één van onze veilige plekken in Zuid-Soedan

Foto: Alex McBride

Eenvoudig te regelen

Je kunt jouw periodieke schenking eenvoudig regelen door het onderstaande formulier Overeenkomst tot periodiek schenken in te vullen en in de portvrije antwoordenvelop naar ons terug te sturen. Wij zullen de overeenkomst dan verder invullen, ondertekenen en weer aan jou toesturen. Deze overeenkomst kun je vervolgens gebruiken bij de aangifte van je inkomstenbelasting.

Wist je dat...

  • Er op dit moment bijna 1700 mensen jaarlijks/maandelijks belastingvrij schenken aan War Child?
  • De gemiddelde leeftijd van mensen die belastingvrij schenken 61 jaar is?
  • Steeds meer mensen belastingvrij schenken, mede omdat het niet meer via de notaris geregeld hoeft te worden?
  • Men gemiddeld € 261,74 per jaar aan War Child schenkt?
  • De meeste belastingvrije schenkingen aan het einde van het jaar en rondom de belastingaangifte worden gedaan (maar dat het altijd gunstig is)?
At War Child's Safe Space, refugee children from Ukraine can play, learn and sleep safe and sound

Kinderen in Oekraïne spelen op één van onze veilige plekken

Foto: Diaa Malaeb

“Het is voor ons fiscaal aantrekkelijker om gedurende vijf jaar een wat groter vast bedrag te doneren aan War Child. Hierdoor voelen wij ons meer betrokken. Het belang om kinderen te helpen met de gevolgen van oorlogen om te gaan en hen leren weerbaarder te worden, behoeft voor ons geen betoog."
Philip en Ineke Everts-Kuik, Friends van War Child

Een rekenvoorbeeld

Betaal jij 37,07% belasting*? Stel, je wilt per jaar € 250,- geven. Doordat je dit via een periodieke schenking hebt vastgelegd, doneer je in plaats daarvan € 397,- euro per jaar - én krijg je jaarlijks € 147,- terug van de Belastingdienst (37,10% van 397 euro). Daarmee kost het je dus netto nog steeds € 250,-, maar kunnen wij dankzij jouw steun jaarlijks nog meer kinderen helpen. Voor € 96,- per jaar kunnen wij een kind een jaar lang psychosociale zorg, bescherming en onderwijs bieden.

*De hoogte van de belastingteruggave bij een periodieke schenking is gerelateerd aan jouw belastingtarief en afhankelijk van je inkomen en leeftijd (of je AOW-gerechtigd bent).

Wij helpen je graag

War Child maakt doneren met belastingvoordeel voor jou graag zo gemakkelijk mogelijk. Voor vragen hierover kunt je contact opnemen via: