Straat- en deurwerving

Op straat, bij evenementen of aan de deur. Onze wervers kun je overal tegenkomen. Je herkent ze aan hun kleding met het War Child logo. Ook hebben ze altijd een identificatiekaart bij zich.
Deurwervers

Op straat, bij evenementen of aan de deur. War Child wervers kun je overal tegenkomen

Foto: War Child

Waarom werven we op straat en aan de deur?

Het werven van nieuwe donateurs – Friends - op straat of aan de deur is voor ons van groot belang. Dankzij onze Friends kunnen wij zowel noodhulp als structurele mentale hulp bieden aan kinderen die dit ontzettend hard nodig hebben.

Bovendien geeft straat- en deurwerving ons de mogelijkheid om meer te vertellen over ons werk voor kinderen in conflictgebieden. 

Voor het werven van donateurs op straat en aan de deur werken we samen met meerdere wervingsbureaus. Samen met hen coachen en monitoren we onze wervers continu.

Waar werven wij deze week?

Benieuwd of we deze week bij jou in de straat werven? Op de website CBF.nl kun je precies zien waar straat en huis-aan-huis werving gepland is.

Let op: het gaat hierbij om werving van alle goede doelen in Nederland, dus niet alleen van War Child. Alle CBF-erkende goede doelen die aan donateurwerving doen, gebruiken dit werfrooster.

Waar kan ik War Child wervers aan herkennen?

Onze wervers zijn te herkennen aan hun kleding met het War Child-logo. Ook hebben zij altijd een identificatiekaart en War Child badge bij zich. Onze wervers nemen geen contact geld aan en vragen enkel om een betaling per machtiging of een eerste iDeal betaling. Wij hebben geen collecteweek en gaan dus ook niet met collectebussen langs de deuren.

Om welke gegevens vragen War Child wervers?

Wij werven donateurs via een digitaal formulier op een tablet. De werver vraagt altijd om jouw persoonsgegevens. Zoals je naam, adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres. Wij gebruiken deze gegevens om jouw donatie in orde te maken en bij toestemming je te informeren over ons werk.

Je wordt gebeld of je gegevens kloppen en je ontvangt ook altijd een bevestiging van jouw donateurschap in de mail. Daarnaast vraagt de werver om je bankrekeningnummer zodat je donatie geïncasseerd kan worden. In sommige gevallen is het ook mogelijk om te machtigen door het scannen van een QR-code.

Vanzelfsprekend gaan we zeer zorgvuldig om met de gegevens die je ons als donateur verstrekt. Lees hier meer over in onze privacyverklaring.

Wordt mijn bijdrage gebruikt voor de betaling van de bureaus?

Wij willen dat er zoveel mogelijk geld bij onze programma’s terecht komt, zodat er zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen aan onze projecten. Iedere gedoneerde euro, ook geworven via een wervingsbureau, gaat direct naar War Child. Naast onze primaire besteding aan de programma's voor kinderen in oorlog, investeren we ook in fondsenwerving zoals deurwerving. Om zo nóg meer kinderen te kunnen helpen. In ons jaarverslag lees je alles over hoe wij ons geld besteden en over ons lage kostenbeleid.

Als ik een opmerking, vraag of klacht heb, waar kan ik dan terecht?

Mocht je opmerkingen of vragen hebben of mensen aan je deur treffen die zich ten onrechte voordoen als medewerkers van War Child, neem dan contact op met ons.