Ambassadeur Chef'Special zet kinderen in hun kracht met muziek

Sinds november 2020 is de Haarlemse band Chef'Special ambassadeur van War Child. Eind juli dit jaar organiseerde de band de tweede editie van 'Chef'Special for War Child', een uniek zomerconcert om nieuwe Friends te werven. Zanger Joshua Nolet: “Wij zetten ons als band al jaren in om kinderen uit oorlogsgebieden te steunen. Het is een eer om War Child-ambassadeur te zijn".

Chef'Special als War Child-ambassadeur

Als ambassadeurs maken de mannen van Chef'Special zich hard voor de 468 miljoen kinderen wereldwijd die opgroeien in conflictgebieden en kampen met geweld en verlies. De band zet hun muzikale talent in, organiseert unieke concerten om Friends te werven voor War Child en ondersteunt onze missie met hun speciale bedel voor de War Child-Bracelet, interviews, tv- en radiocommercials en met hun single ‘Afraid Of The Dark'.

Chef'Special: "De expertise van War Child en de aanpak waarmee zij kinderen steunen in het verwerken van hun oorlogservaringen zijn even inspirerend als doeltreffend. Wij zijn onwijs trots op het ambassadeurschap en kunnen niet wachten ons verder te verdiepen en ons in te zetten voor War Child en de kinderen die zij steunen".

“Voor ons is de samenwerking met War Child een eervol en natuurlijk vervolg van de betrokkenheid die we voelen bij slachtoffers van oorlogsgeweld in de wereld."
Chef'Special
Chef Special zet zich in voor kinderen in oorlog en maakt een lied met gevluchte kinderen War Child

Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special ons TeamUp-programma in Tilburg

Chef'Special zet zich in voor kinderen in oorlog en maakt een lied met gevluchte kinderen War Child

Zanger Joshua: “Bij ons bezoek hebben we gezien hoe waardevol het is als kinderen weer gewoon kind mogen zijn."

De kracht van muziek

Chef'Special kent als geen ander de kracht van muziek, als creatieve uitlaatklep en verbindende taal die mensen samenbrengt. Muziek, in combinatie met psychosociale steun en onderwijs op een veilige plek helpt kinderen met het verwerken van hun nare ervaringen. Dat zien wij dagelijks in de landen waar wij actief zijn.

Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special een aantal keer basisschool De Vlashof in Tilburg, waar de spel- en bewegingsactiviteiten van ons TeamUp-programma de sociaal-emotionele ontwikkeling van gevluchte kinderen ondersteunen. Samen met de kinderen schreven zij het bijzondere lied, 'Samen Zijn Wij', dat in september 2021 werd uitgebracht.

Zanger Joshua: “Bij ons bezoek hebben we gezien hoe waardevol het is als kinderen weer gewoon kind mogen zijn. Het was zo gaaf om te zien hoe vrij ze zich voelden toen we samen muziek maakten. Sommigen vol overgave, anderen langzaam uit hun schulp kruipend”.

Samen Zijn Wij | Chef'Special x War Child

'Afraid Of The Dark'

Na hun hitalbum 'Unfold' lanceerde Chef'Special in maart 2021 de single 'Afraid Of The Dark', waarmee zij aandacht vragen voor een belangrijk onderwerp: mentale weerbaarheid. 'I am still afraid of the dark, even though there is a sky full of stars' is de tekst van het refrein.

"We vonden een verbinding in de songtekst van ‘Afraid Of The Dark’ en in het thema mentale weerbaarheid. De muziek en de dans als creatieve uitingen voor het verwerken en vinden van kracht in het besef dat we als mens kwetsbaar zijn."

In War Child's tv-commercial ‘Bang voor monsters’ wordt een stukje van het nummer gebruikt en zanger Joshua sprak de radiocommercial voor de campagne in. Luister hier naar de remix die DJ/Producer Deepend maakte van het nummer.

Chef'Special en Michaela DePrince

In de speciale videoclip voor 'Afraid of the Dark' danst onze andere ambassadeur - bekende ballerina en auteur van het boek 'Ze Noemden Me Duivelskind', Michaela DePrince - de sterren van de hemel. Over hun samenwerking zei Michaela: "Joshua van Chef'Special en ik klikten en begrepen elkaar meteen, wat de energie van deze video naar een hoger niveau tilde."

Michaela DePrince in de videoclip van 'Afraid of the Dark' van Chef'Special

Unieke zomerconcerten om nieuwe Friends te werven

In juli 2020 organiseerde Chef'Special zijn eerste optreden voor War Child - een intiem zomerconcert om nieuwe Friends te werven. In verband met corona konden hierbij slechts 200 mensen aanwezig zijn. Desalniettemin was het optreden een groot succes - zo groot, dat de band ook in 2021 een 'Chef'Special for War Child'-concert organiseerde. Op 30 juli woonden honderden War Child-Friends het bijzondere zomerconcert bij, wederom in Caprera Openluchttheater in Bloemendaal. Hiermee ondersteunen zij ons werk voor kinderen die opgroeien in conflictgebieden.

War Child-Bracelet

Halverwege 2019 ontwikkelde designer Bas Verdonk een unieke 'War Child Bracelet' voor War Child. De War Child-Bracelet verbindt en kan letterlijk en figuurlijk een band voor het leven zijn. De geschakelde armband vertelt het aangrijpende verhaal van kinderen in oorlog én symboliseert de kracht van vriendschap. Voor één van de bedels bundelde Bas zijn krachten met Chef’Special. Bekijk de War Child-Bracelet.