Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten zich op talloze manieren in voor onze missie. Zij bezoeken onze projectlanden, geven concerten, interviews en organiseren evenementen. Allemaal voor kinderen in oorlog.

Wat is een ambassadeur?

Een ambassadeur voor een goed doel is iemand die zich inzet en spreekt voor de organisatie. Als War Child-ambassadeurs zetten Michaela DePrince, Chef'Special, Vivianne Miedema, Quinty Misiedjan en anderen zich belangeloos in voor kinderen in conflictgebieden. Wat onze ambassadeurs precies doen hangt samen met hun beroep en interesses. Sommigen geven concerten, anderen presenteren of acteren in tv-programma’s, en weer anderen dansen of voetballen de sterren van de hemel. Om met eigen ogen te zien hoe wij kinderen helpen, bezoeken onze ambassadeurs projecten van War Child voor kinderen in binnen- en buitenland.

Chef'Special

Bijzonder concert van Chef'Special voor kinderen in oorlog - War Child

Haarlemse band Chef'Special is ambassadeur van War Child

Foto: War Child

Chef Special zet zich in voor kinderen in oorlog en maakt een lied met gevluchte kinderen War Child

Als ambassadeur voor War Child zet de band zich in voor kinderen in conflictgebieden

Foto: Michael Jessurun

Met muziek aandacht vragen voor mentale weerbaarheid

Sinds november 2020 is de Haarlemse band Chef'Special ambassadeur van War Child. Eind juli 2021 organiseerde de band de tweede editie van 'Chef'Special for War Child', een zomerconcert voor Friend van War Child in Bloemendaal. Om met eigen ogen te zien hoe War Child hulp verleent, bezocht Chef’Special meerdere keren ons TeamUp-programma op de basisschool De Vlashof in Tilburg. Hier schreven en produceerden zij samen met de leerlingen het bijzondere nummer 'Samen Zijn Wij'.

In maart 2021 lanceerde Chef'Special de single 'Afraid of the Dark', waarmee de groep aandacht vraagt voor een belangrijk en aan War Child's werk gerelateerd onderwerp: mentale weerbaarheid. In de videoclip danst mede-War Child-ambassadeur - ballerina Michaela DePrince - de sterren van de hemel. Vorig jaar ontwikkelde designer Bas Verdonk samen met Chef'Special een unieke bedel voor de 'War Child Bracelet' voor War Child.

“Voor ons is de samenwerking met War Child een eervol en natuurlijk vervolg van de betrokkenheid die we voelen bij slachtoffers van oorlogsgeweld in de wereld."
Chef'Special

Michaela DePrince

Michaela DePrince ambassadeur voor War Child - in Libanon

Ambassadeur Michaela DePrince groeide zelf op tijdens de burgeroorlog in Sierra Leone

Foto: Isayah Yeshua Noya

Michaela DePrince speech tijdens event Dare to Dream voor War Child

Nu zet Michaela zich als ambassadeur voor War Child in voor de toekomst van kinderen in conflictgebieden

Foto: Jeppe Schilder

Van 'duivelskind' tot wereldberoemde ballerina met een doel

Sinds februari 2016 zet Michaela DePrince zich als onze ambassadeur in voor kinderen in oorlog. Michaela is zelf geboren in Sierra Leone, tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Op driejarige leeftijd verliest ze haar ouders en groeit ze op in een weeshuis, waar ze gezien wordt als een kind van de duivel vanwege haar huidziekte vitiligo.

Als Michaela geadopteerd wordt door het Amerikaanse echtpaar DePrince, komt zij in aanraking met ballet. Ze groeit uit tot een van de bekendste en meest veelbelovende ballerina’s van Amerika. Op dit moment is Michaela DePrince solist voor Het Nationale Ballet in Amsterdam. Voor ons bezocht zij de afgelopen jaren Oeganda en Libanon.

“Ook al heb je vreselijke dingen meegemaakt: ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om je dromen na te jagen."
Michaela DePrince

Vivianne Miedema

Vivianne Miedema is ambassadeur voor War Child

Ambassadeur Vivianne Miedema weet als geen ander dat met sport 'alles mogelijk' is

Foto: War Child

Vivianne Miedema is ambassadeur van War Child

Als War Child-ambassadeur gelooft Vivianne in de helende kracht van sport

Foto: War Child

Vivianne: "War Child past echt bij mij"

Vivianne is er trots op om samen met War Child en andere ambassadeurs kinderen in conflictgebieden te ondersteunen. "War Child past echt bij mij en bij waar ik voor wil staan. Zowel War Child als ik geloven in de helende kracht van sport." Vanuit deze gedachte kijkt de spits van de OranjeLeeuwinnen en Arsenal er naar uit om de aankomende tijd samen veel mooie projecten en sportactiviteiten op te gaan zetten.

Vivianne startte begin 2020 haar ambassadeurschap met de ontwikkeling van een speciale sponsorloop voor scholen. Sindsdien ondersteunt Vivianne onze missie met haar bereik, netwerk en ervaring in de sport. Ze hoopt binnenkort onze programma's te kunnen bezoeken om met eigen ogen te zien hoe onze sportieve activiteiten kinderen in conflictgebieden helpen.

“Tijdens sporten kan een kind gewoon kind zijn. Het kan letterlijk en figuurlijk een uitweg uit de ellende zijn. Alles is mogelijk."
Vivianne Miedema

Quinty Misiedjan

Quinty Misiedjan - Quinty - War Child ambassadeur speelt met kinderen in Colombia - War Child project reis

Quinty bezocht voor haar documentaire 'Getekend voor het leven' onze projecten in Jordanië en Colombia

Foto: War Child

Ambassadeur Quinty samen met jongere tijdens Teamup in een azc - War Child

Met haar documentaire laat Quinty de enorme weerbaarheid van kinderen in conflictgebieden zien

Foto: Michael Jessurun

Onze missie delen met honderdduizenden volgers

Al vanaf 2015 zet YouTuber, presentatrice en actrice Quinty Misiedjan zich in voor kinderen in oorlog. Haar missie is duidelijk: zoveel mogelijk mensen (online) laten zien dat kinderen sterker zijn dan oorlog. Ze bezocht onze projecten in Oeganda en plaatste dagelijks een vlog om haar ervaringen met haar volgers te delen. Quinty rijdt heel Nederland door om te helpen bij acties van scholen en kinderen en won The Challenges Cup voor War Child.

Voor haar documentaire Getekend voor het leven reisde Quinty af naar Jordanië en Colombia en bezocht ze een asielzoekerscentrum in Nederland om in het dagelijks leven van gevluchte kinderen te duiken. In Getekend voor het leven geeft Quinty kinderen in conflictgebieden de kans om hun bijzondere verhaal te vertellen.

“Het conflict en de vlucht hebben kinderen getekend voor het leven, zou je denken. Maar hoe eerder ze de juiste hulp krijgen, hoe sneller ze de draad oppakken."
Quinty Misiedjan

Nog meer War Child-ambassadeurs