Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten zich op veel manieren in voor onze missie. Zij bezoeken onze projectlanden, geven concerten, interviews en organiseren evenementen. Allemaal voor kinderen in oorlog.
War Child- ambassadeur Marco Borsato voor War Child in Oeganda

Optreden van ambassadeurs Marco Borsato en Ali B in het Gelredome in 2006

Foto: Carolien Sikkenk

Michaela DePrince balletdanseres ambassadeur voor War Child

Ambassadeur Michaela DePrince tijdens een reis naar Oeganda voor War Child

Foto: Jeppe Schilder

Wat is een ambassadeur?

Een ambassadeur voor een goed doel is iemand die zich inzet en spreekt voor de organisatie. Bij War Child zetten ambassadeurs zich in voor kinderen in oorlog. Wat een ambassadeur doet hangt meestal samen met zijn/haar beroep en interesses. Er zijn ambassadeurs die de landen bezoeken waar War Child programma's heeft voor kinderen die opgroeien met oorlog en geweld. Anderen geven concerten, presenteren tv-programma’s of dansen de sterren van de hemel.

Marco Borsato

Marco Borsato zet zich al vanaf 1998 vrijwillig voor ons in. Eenentwintig jaar waarin hij er alles aan doet om de situatie van kinderen in oorlog - en hoe wij hen helpen - onder de aandacht te brengen.

Marco verschijnt regelmatig in de media, waar hij vertelt over zijn – door hem zelf betaalde – reizen naar onze projectlanden. Tussen 2003 en 2007 speelde hij een belangrijke rol bij de 'Friends for War Child'- concerten in Ahoy en andere acties en evenementen voor kinderen in oorlog. Hij speelde daarnaast in de film Wit Licht over kindsoldaten en presenteerde hij de TV avond ‘Friends for War Child’ in 2015. De afgelopen jaren presenteerde Marco samen met andere War Child-ambassadeur Tooske Ragas Jij&Ik voor War Child, onze live tv-show waarin ouder/kind-koppels optreden.

Marco Borsato 21 jaar voor War Child

“Ik weet door al mijn jaren ambassadeurschap voor War Child wat oorlog met een kind doet."
Marco Borsato
War Child ambassadeur Marco Borsato-portret

Onze ambassadeur en zanger Marco Borsato

Foto: Michiel Bles

Michaela DePrince

Sinds februari 2016 zet Michaela DePrince zich als onze ambassadeur in voor kinderen in oorlog. Michaela is zelf geboren in Sierra Leone, tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Op driejarige leeftijd verliest ze haar ouders en groeit ze op in een weeshuis, waar ze gezien wordt als een kind van de duivel vanwege haar huidziekte vitiligo.

Als Michaela geadopteerd wordt door het Amerikaanse echtpaar DePrince, komt zij in aanraking met ballet. Ze groeit uit tot een van de bekendste en meest veelbelovende ballerina’s van Amerika. Op dit moment is Michaela DePrince verbonden aan Het Nationale Ballet in Amsterdam. Voor ons bezocht zij de afgelopen jaren Oeganda en Libanon.

Lees Michaela's bijzondere levensverhaal

“Ik wil een rolmodel zijn voor kinderen in oorlog. Ook al heb je vreselijke dingen meegemaakt: ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om je dromen na te jagen."
Michaela DePrince
Michaela DePrince ambassadeur voor War Child

Michaela DePrince, balletdanseres en onze ambassadeur

Foto: Irina Raiu

Quinty Misiedjan

Al vanaf 2015 zet YouTuber, presentatrice en actrice Quinty Misiedjan zich in voor kinderen in oorlog. Haar missie is duidelijk: zoveel mogelijk mensen (online) laten zien dat kinderen sterker zijn dan oorlog. Ze bezocht onze projecten in Oeganda en plaatste dagelijks een vlog om haar ervaringen met haar volgers te delen. Voor haar documentaire Getekend voor het leven is Quinty afgereisd naar Jordanië, Colombia en heeft ze een asielzoekerscentrum in Nederland bezocht om in het dagelijks leven te duiken van gevluchte kinderen. Getekend voor het leven laat zien hoe kinderen kind blijven in een omgeving waarin onzekerheid, angst en geweld de boventoon voeren. En dat met een persoonlijke en eigen kijk van Quinty

Maar alleen laten zien wat kinderen in oorlog doormaken is voor Quinty niet genoeg. Ze rijdt heel Nederland door om te helpen bij acties van scholen en kinderen. Daarnaast won Quinty The Challenges Cup voor War Child.

Quinty Misiedjan - Quinty - War Child ambassadeur speelt met kinderen in Colombia - War Child project reis

Quinty was voor haar documentaire Getekend voor het leven met ons in Colombia.

Foto: War Child

Onze andere ambassadeurs