Ambassadeur Vivianne Miedema gelooft in de kracht van sport

Vivianne Miedema, topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenelftal is sinds 2019 ambassadeur van War Child. De spits van de Oranje Leeuwinnen en Arsenal zet zich sindsdien in voor kinderen die getroffen zijn door oorlog en geweld. "Zowel War Child als ik geloven in de helende kracht van sport."
Vivianne Miedema is ambassadeur voor War Child

Als ambassadeur voor War Child zet Vivianne Miedema zich in voor steun aan kinderen in oorlog

Foto: War Child

Met sport is alles mogelijk

Als ambassadeur maakt voetbalfenomeen Vivianne Miedema zich hard voor de 230 miljoen kinderen wereldwijd die opgroeien met oorlog en geweld. Vivianne: "War Child past echt bij mij en bij waar ik voor wil staan. Zowel War Child als ik geloven in de helende kracht van sport. Vanuit die gedachte kijk ik er heel erg naar uit om de aankomende tijd samen veel mooie projecten en sportactiviteiten op te gaan zetten.”

Rennen voor War Child

Vivianne startte begin 2020 haar ambassadeurschap met de creatie van een speciale sponsorloop voor scholen: Rennen voor War Child. We stelden een bijzonder, kant-en-klaar pakket samen met onder andere een stappenplan, promotieposter en sponsor- en stempelkaarten voor leerlingen. Sindsdien ondersteunt Vivianne onze missie met haar bereik, netwerk en ervaring in de sport. In de nabije toekomst is Vivianne "zeker van plan" om onze programma's in binnen- en buitenland te kunnen bezoeken om kinderen te ontmoeten, met eigen ogen te kunnen zien hoe ons werk hen helpt en samen de kracht van sport te ervaren.

“Tijdens sporten kan een kind gewoon kind zijn. Het kan letterlijk en figuurlijk een uitweg uit de ellende zijn. Alles is mogelijk."
War Child-ambassadeur Vivianne Miedema
test.jpg

Vivianne's eerste project als ambassadeur was het creëren van de 'Rennen voor War Child'-sponsorloop

Foto: War Child

Vivianne Miedema is ambassadeur van War Child

Vivianne: "Ik ben er trots op om kinderen samen met War Child en met anderen te ondersteunen"

Foto: War Child

Vivianne over haar ambassadeurschap

"We leven in een wereld waar de kinderen in de moeilijkste situaties ook het meest te lijden hebben onder ziekte en geweld," zegt ambassadeur Vivianne Miedema. "Ik ben er trots op om die kinderen samen met War Child en met vele anderen te ondersteunen. Dit is zeker iets waar ik mezelf in de toekomst meer mee zie doen. Ik wil doorbouwen op het werk dat ik nu met War Child opzet, ook na mijn carrière als voetballer."

"Ik ben heel trots dat ik een rolmodel kan zijn in het voetbal en dat ik nu ook kan laten zien hoeveel ik van kinderen houd. Ik hoop dat ik kinderen een hele mooie belevenis kan geven - bijvoorbeeld met de War Child-sponsorloop," aldus Vivianne.

Vivianne vertelt bij Op1 waarom zij ambassadeur van War Child is - vanaf 9:14 min.