Rennen voor War Child

Op een sportieve manier voor War Child in actie komen? Ga 'Rennen voor War Child'! Organiseer met je klas of hele school onze kant-en-klare sponsorloop. Bestel al het materiaal kosteloos en gebruik het bijbehorende lesmateriaal - zodat de leerlingen nóg gemotiveerder zijn om een verschil te maken voor kinderen in oorlog.
Kom in actie met jouw klas of school en ga Rennen voor War Child

Kom sportief in actie met 'Rennen voor War Child'

Foto: War Child

Rennen voor kinderen in oorlog

Met het Rennen voor War Child-sponsorlooppakket dat wij samen met onze ambassadeur Vivianne Miedema hebben gemaakt, ga je vliegend van start. In het pakket vind je onder andere een stappenplan, sponsor- en stempelkaart voor leerlingen en een promotieposter. Bestel het pakket gratis en begin op tijd met het organiseren.

Wat zit er in het pakket?

 • Brief van Vivianne Miedema
 • Stappenplan: hoe organiseer je een sponsorloop?
 • Extra tips
 • Sponsorkaart voor iedereen
 • Stempelkaart voor iedereen
 • Promotieposter
 • Cheque voor eindbedrag
 • Oorkonde voor iedereen
 • Brief voor ouders
 • Persbericht
 • War Child-gymles

En mooi nieuws! Je kunt het complete Rennen voor War Child-pakket voor alle leerlingen kosteloos ontvangen. Onze trouwe partner - drukkerij Koninklijke Van der Most - stuurt de door jouw gewenste aantallen 100% gesponsord naar je op. Geen printzorgen meer!

Dus bestel ons pakket, trek die sportschoenen aan en ga Rennen voor War Child!

War Child in de klas

Zorg dat je jouw leerlingen niet alleen in beweging, maar ook aan het denken zet! Onze interactieve lessen maken basisschoolleerlingen bewust van wat wij doen voor kinderen in oorlog. Met de War Child-expressievormen beleven jouw leerlingen hoe kinderen in oorlog weer plezier kunnen maken, hun gevoelens kunnen uiten in verbinding met de ander, zelfvertrouwen ontwikkelen en weer durven dromen over hun toekomst. Door leerlingen dit zélf te laten ervaren, ontdekken zij het belang van het werk van War Child - en raken ze nog gemotiveerder om samen een verschil te maken voor leeftijdsgenoten in oorlog.

“Tijdens het sporten kan een kind gewoon kind zijn. Het kan letterlijk en figuurlijk een uitweg uit de ellende zijn. Alles is mogelijk."
War Child-ambassadeur Vivianne Miedema

Vivianne: 'met sport is alles mogelijk'

Voetballegende en War Child-ambassadeur Vivianne Miedema weet als geen ander hoe belangrijk het is om te bewegen. Zij daagt alle leerlingen dan ook uit om zo veel mogelijk rondjes te rennen voor kinderen in oorlog. En niet voor niets, want over de hele wereld leven er miljoenen kinderen in oorlog. Kinderen zoals voormalig kindsoldaat Filip uit Oeganda. In 2006 nam hij deel aan onze programma's in Oeganda. Nu, al die jaren later, rent hij dagelijks om zijn hoofd leeg te maken. Zo probeert hij zijn nare ervaringen achter zich te laten.