Peace Sessions Festival

Op 21 september - de Internationale Dag van de Vrede - organiseerden wij het Peace Sessions Festival op het strand van Den Haag. Hier vierden wij samen de vrede, konden Friends onze ambassadeurs ontmoeten en alles over ons werk leren én zelf ervaren.
Peace Sessions Festival War Child

War Child Peace Sessions Festival op 21 september 2019

Foto: War Child

Peace Sessions Festival

Met jouw steun kunnen we kinderen in oorlog helpen. Om je daarvoor te bedanken organiseerden we het Peace Sessions Festival in strandpaviljoen De Staat in Den Haag. Hier konden onze Friends en supporter ervaar wat wij doen voor kinderen in oorlog.

In drie verschillende tenten werden bezoekers ondergedompeld in de wereld van War Child. Zo konden mensen met Marco Borsato mee op reis door 21 jaar War Child, lieten bezoekers zich meevoeren door het indrukwekkende oorlogsverhaal van Zoni Weisz en kregen gasten een idee hoe het is om te werken in een conflictgebied tijdens een Security Training. Ondertussen genoten Friends met hun voeten in het zand van een spetterend optreden van de finalisten van onze live tv-show Jij&Ik.

Uiteraard vergaten we tijdens dit festival de kinderen niet. Zij konden hun eigen vlieger maken, trommelden op een djembé, chillden met YouTuber Quinsding of dansten in onze Silent Disco. En wat dacht je van een potje bubbelvoetbal of een graffiti maken op het strand? Kortom: er was genoeg te doen voor iedereen. Meer over het programma

Zet in je agenda

Datum: 21 september 2019
Tijd: 12:30 – 18:00 uur
Locatie: Strandpaviljoen - De Staat in Den Haag
Tickets: € 7,50* per ticket voor volwassenen (incl. 2 drankjes)

Peace Sessions Festival War Child

Strandpaviljoen De Staat in Den Haag

Foto: De Staat

Peace Sessions Festival War Child

Op 21 september de vrede vieren met War Child

Foto: Onbekend

Peace Sessions Expert

Dit jaar is een belangrijk jaar voor kinderen in oorlog. Op 8 oktober komen leiders uit de hele wereld namelijk bijeen om te spreken over het belang van psychosociale steun op de ‘Global Ministerial Conference on Mental Health’. Vanwege onze jarenlange expertise op dit gebied spelen we een prominente rol op deze conferentie.

Peace Sessions Festival War Child

Zien wij jou tijdens ons Peace Sessions Festival op 21 september 2019?

Foto: Anthony Delanoix

Peace Sessions Festival War Child

War Child Peace Sessions Festival aan het strand in Den Haag

Foto: Adi Rahman

Expert vanuit de hele wereld

Daarom organiseerden op 20 september - de dag vóór het Peace Sessions Festival - de Peace Sessions Expert over psychosociale steun. Experts van over de hele wereld, journalisten, beleidsmakers en geïnteresseerden maakten hier samen met ons concrete aanbevelingen voor de wereldtop. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het op 8 oktober niet alleen bij praten blijft. Lees hier meer over deze expert sessie

Peace Sessions Festival was onderdeel van het Just Peace weekend

Just Peace partner War Child

Just Peace

Just Peace verbindt onderwijsinstellingen, cultuurinstellingen, internationale organisaties en NGO's die zich in Den Haag bezig houden met het werken aan, en onder de aandacht brengen van vrede en recht.

naar website 

Wij bedanken onze sponsoren. Zij hebben het mogelijk gemaakt om de Peace Sessions te organiseren.

Boels, Broekhuizenwirtz, Close App, Cool Bear, De Staat, Dutchband, Dutchband, Evenbrite, Expat Preventive, Firat Aras Fotografie, Huurland.nl, HVRB (Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade), Maessen Tenten, Montana Cans, Netstar Audiovisueel, Niekie Kids Design, Oortjessale.nl, Picnic, Picnic, Polsbandjesfabriek, Praxis, Rommelen en Trommelen, Sacha's Glitterwereld, Security Company, Tosti Creative, Unbranded, Van Beek Art, Van Leyen Pallets, Vinea, Vingino.