Ambassadeur Vivianne Miedema gelooft in de kracht van sport

Eind 2019 werd Vivianne Miedema niet alleen bekroond tot topscorer aller tijden van het Nederlands vrouwenelftal - zij werd ook ambassadeur van War Child. De spits van de OranjeLeeuwinnen en Arsenal zet zich sindsdien in voor kinderen die getroffen zijn door oorlog en geweld.
Vivianne Miedema is ambassadeur voor War Child

Als nieuwe ambassadeur voor War Child zet Vivianne Miedema zich in voor steun aan kinderen in oorlog

Foto: Marco Borsato

Vivianne Miedema en Marco Borsato, ambassadeurs voor War Child

Onze ambassadeurs Vivianne Miedema en Marco Borsato

Foto: War Child

Met sport is alles mogelijk

Als ambassadeur maakt voetbalfenomeen Vivianne Miedema zich hard voor de 160 miljoen kinderen wereldwijd die opgroeien met oorlog en geweld. Vivianne: "War Child past echt bij mij en bij waar ik voor wil staan. Zowel War Child als ik geloven in de helende kracht van sport. Vanuit die gedachte kijk ik er heel erg naar uit om de aankomende tijd samen veel mooie projecten en sportactiviteiten op te gaan zetten.”

Sponsorloop voor War Child

Vivianne startte begin 2020 haar ambassadeurschap met de creatie van een speciale sponsorloop voor scholen. We stelden een bijzonder War Child-sponsorlooppakket samen met een promotieposter, stappenplan, sponsor- en stempelkaart voor leerlingen. Sindsdien ondersteunt Vivianne onze missie met haar bereik, netwerk en ervaring in de sport. In de nabije toekomst is Vivianne "zeker van plan" om onze programma's in binnen- en buitenland te kunnen bezoeken om kinderen te ontmoeten, met eigen ogen te kunnen zien hoe ons werk hen helpt en samen de kracht van sport te ervaren.

“Tijdens sporten kan een kind gewoon kind zijn. Het kan letterlijk en figuurlijk een uitweg uit de ellende zijn. Alles is mogelijk."
War Child-ambassadeur Vivianne Miedema
Sponsorloop voor War Child - Vivianne Miedema

Vivianne's eerste project als ambassadeur was het creëren van de War Child-sponsorloop

Foto: War Child

Vivianne Miedema is ambassadeur van War Child

Vivianne: "Ik ben er trots op om kinderen samen met War Child en met anderen te ondersteunen"

Foto: Marco Borsato

Vivianne over haar ambassadeurschap

"We leven in een wereld waar de kinderen in de moeilijkste situaties ook het meest te lijden hebben onder ziekte en geweld," zegt ambassadeur Vivianne Miedema. "Ik ben er trots op om die kinderen samen met War Child en met vele anderen te ondersteunen. Dit is zeker iets waar ik mezelf in de toekomst meer mee zie doen. Ik wil doorbouwen op het werk dat ik nu met War Child opzet, ook na mijn carrière als voetballer."

"Ik ben heel trots dat ik een rolmodel kan zijn in het voetbal en dat ik nu ook kan laten zien hoeveel ik van kinderen houd. Ik hoop dat ik kinderen een hele mooie belevenis kan geven - bijvoorbeeld met de War Child-sponsorloop," aldus Vivianne.

Vivianne vertelt bij Op1 waarom zij ambassadeur van War Child is - vanaf 9:14 min.

Marco Borsato over Vivianne als ambassadeur

Marco Borsato, die zelf al ruim twintig jaar als ambassadeur onze missie ondersteunt, is dolenthousiast met de aanwinst van Vivianne. Marco: "Vivianne is een sportvrouw met internationale uitstraling en allure. Zij is een absoluut icoon - wereldwijd - van het vrouwenvoetbal. We hebben echt behoefte aan vrouwelijke rolmodellen."

Hij vervolgt: "War Child gebruikt sport, spel en muziek vanaf het begin in haar aanpak. Sporten helpt kinderen met hun zelfvertrouwen, ze leren regels volgen, samenwerken. Het is heel erg fijn dat kinderen op kunnen kijken tegen vrouwen zoals Vivianne. Wij zijn als War Child ongelooflijk blij dat we er nu zo'n prachtig mooi uithangbord bij hebben voor kinderen, zodat we samen kinderen die in conflictgebieden leven of hebben geleefd kunnen helpen met het opbouwen van hun zelfvertrouwen."