Onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs zetten zich op veel manieren in voor onze missie. Zij bezoeken onze projectlanden, geven concerten, interviews en organiseren evenementen. Allemaal voor kinderen in oorlog.
Marco Borsato en Ali B

Optreden van ambassadeurs Marco Borsato en Ali B in het Gelredome in 2006

Foto: Carolien Sikkenk

Marco Borsato

Marco Borsato zet zich al vanaf 1998 vrijwillig voor ons in. Twintig jaar waarin hij er alles aan doet om de situatie van kinderen in oorlog - en hoe wij hen helpen - onder de aandacht te brengen.

Marco verschijnt regelmatig in de media, waar hij vertelt over zijn – zelfbetaalde - reizen naar onze projectlanden. Tussen 2003 en 2007 speelde hij een belangrijke rol bij de 'Friends for War Child'- concerten in Ahoy en andere acties en evenementen voor kinderen in oorlog. Hij speelde daarnaast in de film Wit Licht over kindsoldaten en presenteerde hij de TV avond ‘Friends for War Child’ in 2015. De afgelopen jaren presenteerde Marco samen met andere War Child-ambassadeur Tooske Ragas Jij&Ik voor War Child, onze live tv-show waarin ouder/kind-koppels optreden.

Bekijk de hoogtepunten van twintig jaar Marco voor War Child

“Ik weet door al mijn jaren ambassadeurschap voor War Child wat oorlog met een kind doet."
Marco Borsato
Marco Borsato

Onze ambassadeur en zanger Marco Borsato

Foto: Michiel Bles

Michaela DePrince

Sinds februari 2016 zet Michaela DePrince zich als onze ambassadeur in voor kinderen in oorlog. Michaela is zelf geboren in Sierra Leone, tijdens de gewelddadige burgeroorlog. Op driejarige leeftijd verliest ze haar ouders en groeit ze op in een weeshuis, waar ze gezien wordt als een kind van de duivel vanwege haar huidziekte vitiligo.

Als Michaela geadopteerd wordt door het Amerikaanse echtpaar DePrince, komt Michaela in aanraking met ballet. Ze groeit uit tot een van de bekendste en meest veelbelovende ballerina’s van Amerika. Op dit moment is Michaela verbonden aan Het Nationale Ballet in Amsterdam. Voor ons bezocht zij de afgelopen jaren Oeganda en Libanon.

“Ik wil een rolmodel zijn voor kinderen in oorlog. Ook al heb je vreselijke dingen meegemaakt: ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om je dromen na te jagen."
Michaela DePrince
Michaela

Michaela DePrince, balletdanseres en onze ambassadeur

Foto: Irina Raiu

Ali B

Ali B werd voor vele War Child Friends bekend toen hij samen met Marco Borsato in 2004 het lied ‘Wat Zou Je Doen’ zong. De rapper zet zich sindsdien voor ons in en rapt graag over hoe we het leven van kinderen in oorlog kunnen verbeteren.

Naast zijn carrière als rapper staat Ali B ook bekend om zijn humor. Zowel in het theater, als in tv-programma’s weet hij mensen aan het lachen maken. Dat is de kracht van Ali B als onze ambassadeur. Met zijn rake teksten en humor kan hij zelfs de lach op het gezicht van een kind in conflictgebied terug toveren.

Ali B

Rapper Ali B, onze ambassadeur

Foto: Paul Bergen

Onze andere ambassadeurs