Interventie voor docenten

Leerkracht in oorlog: samen voor de klas

Doe de rondleiding

Tevreden leraar = blije leerlingen

Onderzoeksdirecteur
“Lesgeven in conflictgebieden is niet gemakkelijk. Door docenten de steun en begeleiding te geven die zij nodig hebben, creëren we samen klaslokalen waar leerlingen worden geïnspireerd het beste uit zichzelf te halen.”

April Coetzee, docent en onderzoeker bij War Child

Meer info Less

Meer weten of een vraag stellen? Neem contact op met April via email of LinkedIn.

Waarom?

Mentale kracht van docenten

Ruim 75 miljoen kinderen in conflictgebieden dromen van veilig en goed onderwijs. Lesgeven onder deze omstandigheden is zwaar. Er is vaak nauwelijks budget voor schoolmaterialen, er zijn weinig doorgroeimogelijkheden en de salarissen liggen laag. Het gebrek aan aandacht voor het welzijn van docenten maakt dat velen het beroep vermijden, of tijdelijk of definitief verlaten.

Wat?

Meer info Less

Onze docenteninterventie bestaat uit vijf sessies gericht op het welzijn van docenten in conflictgebieden. Daarnaast krijgen leerkrachten drie maanden lang intensieve begeleiding. Deze illustratie laat je zien hoe wij dit doen.

Hoe?

De hele school doet mee

In onze workshops hebben we oog voor de hele school: leraren, leerlingen én de gemeenschap er omheen. Samen creëren we leeromgevingen waar zowel leerlingen als hun docenten steun, stimulans en begrip vinden. Door constructieve feedback en begeleiding stellen wij onderwijzers in staat hun kwaliteiten en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Met wie?

Onze partners

Onze docenteninterventie ontwikkelen wij met de hulp van Global Ties for Children van New York University, The Lego Foundation en Innovations for Poverty Action.

Meer info Less

Samen zijn wij begonnen met het begeleiden van docenten in Colombia, waar wij een studie van drie maanden hebben uitgevoerd. Inmiddels zijn wij ook in Oeganda aan de slag.

Volgende stappen

Verder bouwen

De voorlopige resultaten van onderzoeken in Colombia naar de effectiviteit en relevantie van onze docenteninterventie zijn veelbelovend. Ook de eerste geluiden uit onze tests in Oeganda zijn positief. Op basis van deze inzichten werken wij hard om onze docenteninterventie verder te ontwikkelen, aanscherpen en uit te breiden.

drag to move

Ontmoet onze experts

Naar eigen zeggen is April Coetzee in de eerste plaats docente. Daarnaast is zij onderzoeker bij War Child en promovenda aan de Universiteit van Amsterdam. Ze heeft ruim vijftien jaar ervaring in het bieden van onderwijs in noodsituaties en conflictgebieden.