Nederland

Ontmoet Lindsay (8)

Lindsay vluchtte met haar gezin voor het geweld in Iran. Na een lange tocht bereikten zij uiteindelijk Nederland: een nieuw land, met een vreemde taal waar alles anders is. Door ons TeamUp-programma durft Lindsay weer te spelen en contact te maken met anderen. Dit is haar verhaal.

"Dankzij TeamUp vind ik wonen in het azc nu wel leuk"

Het leven van gevluchte kinderen in Nederland

Kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld hebben vaak veel meegemaakt. Eenmaal in Nederland stopt de onzekerheid en stress niet. Hier moeten kinderen bijvoorbeeld vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om familie en vrienden - hier en in hun thuisland.

In Nederland zijn kinderen veilig, hebben ze een bed, eten en drinken - maar de emotionele- en sociale behoeften van gevluchte kinderen worden in opvangcentra niet of onvoldoende erkend. Met TeamUp brengen wij daar samen met Save the Children en UNICEF Nederland verandering in.

Wat wij doen

Door de toestroom van vluchtelingen naar Nederland, besloten wij in 2015 met Save the Children en UNICEF Nederland onze krachten te bundelen voor steun aan gevluchte kinderen in opvanglocaties. Sindsdien gebruiken wij de unieke sport-, spel en bewegingactiviteiten van TeamUp in Nederland en wereldwijd in de bezette Palestijnse gebieden, Burundi, Oeganda, Oekraïne, Zweden en nog veel meer landen.

Naast ondersteuning aan gevluchte kinderen richten wij ons in Nederland met name op bewustwording van - en fondsenwerving voor - onze programma's wereldwijd. Wij doen dit door het organiseren van lokale evenementen en acties, en door onze krachten te bundelen met institutionele donoren en een netwerk van vrienden, talloze vrijwilligers en de inzet van ambassadeurs zoals Chef’Special, Vivianne Miedema en Michaela DePrince.

Onze projecten

Benieuwd naar ons programma in Nederland? Klik op de locatie hieronder!

Hier werken wij

War Child helpt gevluchte kinderen en families in Nederland

5,072

Deelnemende kinderen

237

War Child-vrijwilligers

1

War Child-programma

  • TeamUp

    Amsterdam, Rotterdam, Tilburg en daarbuiten

    Tijdens wekelijkse sessies in 38 asielzoekerscentra en scholen door het hele land nemen kinderen deel aan gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten onder leiding van onze getrainde begeleiders. Elke activiteit heeft een specifiek thema en doel, zoals vriendschappen sluiten, omgaan met boosheid of op jezelf en elkaar durfen vertrouwen.

    Read more

Blijf op de hoogte

Volg War Child Nederland op social media: