Grote gift met grote impact

Gewapende conflicten blijven oplaaien – en 468 miljoen kinderen zitten er middenin. Met een eenmalige of structurele gift van 5.000 euro of meer kunnen we belangrijke stappen zetten om zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Met effectieve en wetenschappelijk bewezen methodes. Een eenmalige gift of structurele schenking heeft grote impact!

Maximale impact met jouw grote gift of schenking

Wij baseren onze programma's op ruim 28 jaar ervaring in werken met kinderen in conflictgebieden. Om er zeker van te zijn dat ons werk werkt, onderzoeken we zorgvuldig al onze programma's. Onderzoek is de sleutel tot effectieve programma's voor kinderen in oorlog. Met een grote gift aan War Child ben je dan ook verzekerd van impact.

Ontmoet onze relatiemanagers voor advies op maat

Wil jij een grote gift doen aan War Child? Of vrijblijvend advies over de mogelijkheden van een schenking, passend bij jouw wensen? Onze relatiemanagers Marleen en Nina drinken met veel plezier een kop koffie met je! Alles om er samen voor te zorgen dat jouw gift goed terecht komt.

Marleen

Nina

Neem telefonisch contact op met Marleen via 06-23 00 01 01 of per mail via marleen.terhaarromeny@warchild.nl. Neem telefonisch contact op met Nina via 06-15 94 49 56 of per mail via nina.marx@warchild.nl.

Jouw gift of schenking is fiscaal aftrekbaar

Omdat War Child een ANBI is, is je gift in veel gevallen aftrekbaar van de belasting. Een eenmalige donatie is aftrekbaar van 1% tot maximaal 10% van je drempelinkomen. Leg je je gift voor vijf jaar (of langer) vast in een periodieke schenkingsovereenkomst, dan is je gift maximaal aftrekbaar tot een maximum van 250.000 euro per jaar. Een duurzame en solide manier om kinderen ook op langere termijn te ondersteunen. Bekijk ook deze rekentool: ANBIgift | Bereken gratis het belastingvoordeel van giften en donaties.

Wetenschappelijk bewezen: we weten dat het werkt!

Ons werk is gebaseerd op beproefde humanitaire methoden. Maar wij leggen de lat nog een stuk hoger. Een speciaal team van wetenschappers test, evalueert én optimaliseert onze programma's. Hoe meer bewijsmateriaal wij kunnen verzamelen om aan te tonen dan onze aanpak werkt, hoe meer partners zich achter onze missie willen scharen. Met ons groeiende netwerk bereiken wij steeds meer kinderen in oorlog.

Onze aanpak biedt dus bewezen effectieve psychosociale steun. Hiermee helpen wij kinderen hun innerlijke kracht terug te vinden en grip te krijgen op hun toekomst.

“Wij zijn dankbaar voor de vrijheid en kansen in ons leven en delen deze graag met kinderen in oorlogsgebieden. Een War Child-medewerker inspireerde ons met de quote: ‘even a small light can brighten a dark space’. Wees dat lichtje…"
Familie die jaarlijks een grote gift doet (anoniem)

We geven je graag een paar voorbeelden van wat we met jouw bijdrage kunnen doen. Wanneer we je bijdrage ontvangen, besteden we deze waar dit het hardst nodig is.

Grote gift: drie mogelijkheden op een rij

1. Je geeft een vrij besteedbare gift

Vrij besteedbare donaties zijn essentieel voor War Child. Wij besteden je bijdrage aan ons werk voor kinderen in oorlog, waar het op dat moment het hardst nodig is. Op het moment van doneren is de bijdrage niet gekoppeld aan een specififiek project of programma. Zo hebben we een stevige basis en kunnen we continuïteit bieden in een van de 19 landen waar we werken. Tegelijk zijn we flexibel en kunnen we snel en onafhankelijk in actie komen in noodsituaties, bijvoorbeeld nu met het escalerende geweld in het Midden Oosten. Ook kunnen we met vrij besteedbare donaties ons werk evalueren en innoveren.

  • Eenmalige donatie: Een eenmalige donatie is aftrekbaar van 1% tot maximaal 10% van je drempelinkomen.
  • Structurele schenking: Juist ook op lange termijn is het cruciaal om onderwijs, bescherming en psychosociale steun te blijven geven. Zo doen we nog steeds wat we kunnen voor kinderen in en om Oekraïne, in het Midden Oosten  en in Zuid-Soedan rondom de geweldsuitbarstingen in Soedan.

2. Je steunt een specifiek project

Natuurlijk kun je ook een specifiek project steunen. Met een grote gift van 15.000 euro of meer draag je direct bij aan één van onze projecten zoals TeamUp, Can't Wait to Learn. Of een van onze onderzoeken, waardoor ons werk nog meer effect heeft op kinderen. Wij houden je vervolgens persoonlijk op de hoogte van de voortgang.

3. Je grote gift draagt bij aan onze opschalingsambitie

Onze expertise ligt op het terrein van psychosociale steun. We zijn uniek in onze aanpak met onze tien wetenschappelijk bewezen methodes. Zodat we weten dat wát we doen, ook echt werkt. Uiteindelijk willen we het mentaal welzijn van miljoenen kinderen verbeteren. Dat doen we door onze bewezen methoden met partnerorganisaties te delen, om samen te gaan voor een mega bereik. We hebben hier een speciaal fonds voor opgezet, het Scaling Accelerator Fund. Met een grote gift van 25.000 euro of meer help je ons om revolutionair op te schalen.

Elke ochtend wordt Natalya (7) uit Oekraïne wakker in de naarste droom denkbaar: oorlog

Als je direct een gift wil doen, kan dat natuurlijk ook. Klik op de knop hieronder of doe een overschrijving via NL56RABO0166366366 t.n.v. Stichting War Child.