Lou trotseert de Kilimanjaro voor War Child

De van origine Limburgse Lou Muijtjens verruilt binnenkort de duinen van zijn woonplaats Noordwijkerhout voor de hoogste berg van Afrika. Hij gaat in januari 2022 namelijk de Kilimanjaro trotseren. Door 5.895 meter te klimmen, hoopt Lou zoveel mogelijk geld voor War Child op te halen. Dat noemen we nog eens Goed Bezig zijn!
Kili-Challenge Lou - Goed Bezig voor War Child

Lou Muijtjens doet mee aan de Kili-Challenge voor War Child

Foto: Sandra Ruhe

Kili-Challenge Lou - Goed Bezig voor War Child

Samen met zijn dochter beklimt Lou begin 2022 de Kilimanjaro

Foto: Sandra Ruhe

De wondere wereld van het wandelen

Zijn dochter Myrthe kwam met het idee op de proppen. Zij is vrijwilligster bij TeamUp, ons programma voor gevluchte kinderen in Nederland. Dankzij haar raakte Lou bekend met het werk van War Child. Hij twijfelde geen moment toen zij voorstelde om samen de berg op te gaan. “Het is een sportieve uitdaging, maar ik kijk er niet tegenop hoor!” Onder meer de Utrechtse Heuvelrug en de duinen bij Lou om de hoek zijn het decor van hun gezamenlijke trainingen ter voorbereiding van de Kili-Challenge.

“Ik vind wandelen in de bergen fantastisch”, vertelt Lou. Hij leerde zelfs zijn vrouw kennen in de bergen. Zij introduceerde hem in de wondere wereld van het wandelen. “Die hoogtes. Dat is zo zen. We maken ons altijd zo druk om van alles en nog wat. Bovenop een berg denk ik nergens meer aan. Je bent dan zo nietig.”

Kili-Challenge Lou - Goed Bezig voor War Child

Om te trainen voor het beklimmen van Kilimanjaro wandelt Lou in de duinen en op de Utrechtse Heuvelrug

Foto: Sandra Ruhe

Kili-Challenge Lou - Goed Bezig voor War Child

Lou: "Het wordt tijd dat we weer aan leuke dingen kunnen denken na alle coronaperikelen"

Foto: Sandra Ruhe

Olympische Spelen, Bed&Breakfast en kunst veilen

Lou's optimisme en ideeën om geld op te halen voor War Child zijn niet te temmen. De donaties komen al binnen, maar Lou wil meer. Zo wil hij binnenkort een Olympische Spelen voor de buurt organiseren. “Ik ga iedereen vragen om voortuinen, opritten en straten beschikbaar te stellen om er met z’n allen te kunnen sporten! Het wordt tijd dat we weer aan leuke dingen kunnen denken na alle coronaperikelen.” Daarnaast heeft hij vijf kunstenaars gevraagd om voor hem een schilderij van de Kilimanjaro te maken. Lou zal de werken via Facebook verkopen. En hij stelt ondertussen ook nog zijn huis beschikbaar als Bed&Breakfast. “Ik stuur geen rekeningen. Het gaat puur om donaties.”

“De Kilimanjaro beklimmen is geen ontbering. Wat kinderen in oorlog meemaken, dat is een ontbering. Elk kind dat we kunnen helpen is er één."
Lou Muijtjens, Kili-Challenge deelnemer 2022
Kili-Challenge Lou - Goed Bezig voor War Child

Om geld in te zamelen voor War Child verkoopt Lou onder andere vijf unieke schilderijen van de Kilimanjaro

Foto: Sandra Ruhe

Kili-Challenge Lou - Goed Bezig voor War Child

Lou: "Het is een sportieve uitdaging, maar ik kijk er niet tegenop hoor!"

Foto: Sandra Ruhe

Out-of-the-box kinderen helpen

Vanaf kinds af aan wilde Lou al mensen helpen. “Op de lagere school zat ik bij de broeders en verzamelden we bijvoorbeeld papier in om geld op te halen om anderen te helpen. Het zit diepgeworteld in mij.” Vóór zijn pensioen werkte Lou bij Bureau Halt en hij ziet duidelijk overeenkomsten met ons werk. “War Child trekt kinderen met studie, muziek en spel uit de oorlog. Dat is een kolfje naar mijn hand. Ik werkte ook altijd out-of-the-box met kinderen. Door op een heel ander vlak met kinderen om te gaan, help je ze vaak veel beter.”

Even terug naar de Kilimanjaro. Ziet hij ook niet op tegen de kou bovenop de berg? “Ja ik ben een koukleum en heb niet veel vet op de botten. Maar de Kilimanjaro beklimmen is geen ontbering. Wat die kinderen in oorlog en medewerkers van War Child meemaken, dat is een ontbering. Elk kind dat we kunnen helpen is er één.”

#goedbezig voor kinderen in oorlog

Lou en zijn dochter zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere initiatief? Kom dan ook in actie op een manier die bij jou past. Vraag je vrienden, familie en collega’s jou te steunen. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.