Kili-Challenge: beklim de Kilimanjaro voor kinderen in oorlog

11 januari 2024 –
20 januari 2024

Mount Kilimanjaro, Tanzania

Kili-challenge
Deins jij niet terug voor een impactvolle uitdaging en ben je bereid om – letterlijk én figuurlijk - tot grote hoogtes te pieken? Dan is onze Kili-Challenge zéker iets voor jou. Jouw opdracht: de Kilimanjaro beklimmen om daarbij zoveel mogelijk geld op te halen. Zo steunen we samen kinderen die opgroeien in oorlogsgebieden.

Bergbeklimmen voor kinderen in oorlog

Kilimanjaro beklimmen voor War Child

Sta jij achter onze missie dat een kind niet thuis hoort in oorlog? En deins jij niet terug voor een impactvolle uitdaging? Ben je bereid om – letterlijk en figuurlijk - tot grote hoogtes te pieken? Dan is onze Kili-Challenge écht iets voor jou. Ga voor War Child de sportieve én fondsenwervende uitdaging aan!

Jouw opdracht? De Kilimanjaro beklimmen om daarbij minimaal € 2.400 op te halen voor War Child. Want dát is natuurlijk waar je dit voor doet: het steunen van kinderen die opgroeien in oorlog. Dat bedrag lijkt pittig, maar de afgelopen jaren is dit alle deelnemers van de Kili-Challenge gelukt. Uiteraard ondersteunen we jou met promotiemateriaal, persoonlijke coaching, een fondsenwervingsworkshop en delen we graag meer over de inhoud en impact van ons werk.

Beklimming met impact

Kinderen zijn sterker dan oorlog. Zij zijn veerkrachtig - dat zien wij elke dag. Met jouw deelname help je ons kinderen beschermen en kunnen wij psychosociale steun en onderwijs bieden. Met muziek, sport en spel helpen wij kinderen hun angst, stress en verdriet een plek te geven. Omdat wij geloven in de veerkracht van kinderen. En hopelijk jij ook. Dus help ons mee!

Bergbeklimmen? Bereid je voor

Om je fysiek en mentaal klaar te stomen voor de hoogste berg van Afrika (5.895 meter) in Tanzania bieden wij jou een inspirerend programma. We helpen je zowel met fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding op het bergbeklimmen. Zo gaan we bijvoorbeeld een weekend trainen in de Belgische Ardennen.

Kilimanjaro beklimmen met War Child

Groepsfoto op Mount Kilimanjaro, het dak van Afrika

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

De kosten voor de Kili Challenge 2023

De reis naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania duurt tien dagen, waarvan je zeven dagen op de berg doorbrengt. De prijs van de uitdaging is € 3.145 p.p. Dit bekostig je zelf. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden, reisbegeleiding, professionele gidsen en porters, permits, transfers en alle voorbereidende bijeenkomsten, maar zonder vlucht, uitrusting, visa, inentingen etc. Reken erop dat dit alles je ongeveer € 4.500 á € 5.000 gaat kosten. Voor meer informatie, neem contact met ons op via challenge@warchild.nl of 020 422 77 77.

Kan de Kilimanjaro beklimmen goedkoper?

We horen je denken: € 4.500 á € 5.000 is niet goedkoop. En dat klopt, het kan goedkoper. Maar dat gaat vaak ten koste van de lokale medewerkers, die juist zo enorm belangrijk zijn om jouw beklimming goed en veilig te laten verlopen. Wij kiezen er dan ook voor om te werken met een van de weinig lokale organisaties in Tanzania die hun professionele gidsen, koks en porters eerlijk betaalt. En dat vinden wij wel een voorwaarde. De organisatie is aangesloten bij Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP). Zij controleren actief dat onze reispartner zich aan de gemaakte afspraken houdt. Zo maken we ons ook samen hard voor sociaal verantwoord reizen.

Kilimanjaro beklimmen met War Child Kili-Challenge

Tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Dit bieden wij Kilimanjaro-beklimmers

  • Weekend in de Belgische Ardennen om je optimaal voor te bereiden;
  • Een ervaren en gecertificeerde Nederlandse reisleider die dagelijks medische checks uitvoert en de groep tot aan de top begeleidt;
  • Voor elke twee deelnemers een lokale gids - dus heel veel persoonlijke steun en aandacht;
  • Eigen toiletvoorzieningen, dus goede hygiënische faciliteiten;
  • Goede verzorging tijdens de expeditie, waaronder voedzame maaltijden;
  • Uitgebreide medicamenten, een satelliettelefoon en zuurstof voor noodgevallen;
  • Geen shortcuts: wij nemen de lange route - dit is duurder in verband met vergunning in het nationale park, maar zeer de moeite waard omdat je hierdoor kunt wennen aan de hoogte. Deze paar extra dagen verhogen jouw topkans en verkleinen de kans op hoogteziekte.

Vergroot je topkansen op de Kilimanjaro

Al met al blijkt dat deze aanpak van de Kili-Challenge leidt tot betere kansen om de top te halen, weinig gevallen van hoogteziekte kent en een eerlijke vergoeding en verzorging van de lokale professionele gidsen en porters in Tanzania heeft.

Specifieke informatie over de reis, coronasituatie en (fysieke) voorbereiding voor het beklimmen van de Kilimanjaro kun je stellen aan onze partnerorganisatie die de reis faciliteert en begeleidt, Mountain Network, via travel@mountain-network.nl.