Kili-Challenge: beklim de Kilimanjaro voor kinderen in oorlog

9 - 18 January 2022

Mount Kilimanjaro, Tanzania

War Child Kilimanjaro beklimmen - Kili-Challenge
Met pijn in ons hart hebben we de Kili-Challenge 2022 moeten annuleren. Door de coronasituatie in - en het negatieve reisadvies voor - Tanzania kan de expeditie begin komend jaar niet doorgaan. Wij vinden dit ontzettend jammer voor de enthousiaste deelnemers die niet konden wachten de berg op te gaan. Om tóch geld op te halen voor kinderen in oorlog kunnen zij alsnog op geheel eigen wijze sportief in actie komen. En de berg, die loopt niet weg...

De Kili-Challenge is geannuleerd - maar de missie gaat door

Bergbeklimmen voor kinderen in oorlog

Kilimanjaro beklimmen met War Child

Wanneer de volgende Kili-Challenge plaats kan vinden en we samen de Kilimanjaro kunnen trotseren is nog onduidelijk. Dat is jammer, maar het geeft jou in elk geval genoeg tijd om te besluiten of jij het avontuur met ons wil aangaan! Deins jij niet terug voor een enorme uitdaging en ben je bereid om - letterlijk - tot grote hoogtes te pieken? Dan is onze Kili-Challenge écht iets voor jou. Dit is je opdracht: de Kilimanjaro beklimmen en zoveel mogelijk geld ophalen, om kinderen in oorlogsgebieden te helpen. De reis betaal je zelf. Daarnaast dagen wij je uit om het bedrag met minimaal € 2.400 te verhogen met sponsoring voor het bergbeklimmen. Dat lijkt pittig, maar de afgelopen jaren is dit alle deelnemers van de Kili-Challenge gelukt. Uiteraard ondersteunen we jou met promotiemateriaal, persoonlijke coaching en een fondsenwerving workshop.

Bergbeklimmen? Bereid je voor

Om je fysiek en mentaal klaar te stomen voor de hoogste berg van Afrika (5.895 meter) in Tanzania bieden wij jou een inspirerend programma. In september organiseren we de eerste van minimaal drie bijeenkomsten. We helpen je zowel met fondsenwerven als met de fysieke voorbereiding op het bergbeklimmen. Zo gaan we bijvoorbeeld een weekend trainen in de Belgische Ardennen.

Kilimanjaro beklimmen met War Child

Groepsfoto op Mount Kilimanjaro, het dak van Afrika

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Op naar de top van de Kilimanjaro

Het bergbeklimmen zal zwaar worden. Maar ook fantastisch. De Kili-Challenge doet een beroep op al je kunnen en daagt je uit om het beste in jezelf naar boven te halen. Stap in de voetsporen van de ruim 500 helden die jou - samen met ons - voorgingen op de Kilimanjaro. Moe maar voldaan bereikten de klimmers hun doel, en zagen zij de zon opkomen vanaf het dak van Afrika.

Vertrekdata naar Tanzania & kosten

De reis naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania duurt tien dagen, waarvan je zeven dagen op de berg doorbrengt. De prijs van de expeditie is € 2.835 p.p. Dit is inclusief overnachtingen, maaltijden, reisbegeleiding, permits, transfers en alle voorbereidende bijeenkomsten, maar zonder vlucht, uitrusting, visa, inentingen etc. Reken erop dat dit alles je ongeveer € 4.000 gaat kosten. Bekijk het overzicht van de kosten en wat is inbegrepen bij de Kilimanjaro-expeditie.

Vanwege Covid-19 kan de geplande Kili-Challenge 2022 van 9 t/m 18 januari niet doorgaan. Voor meer informatie, neem contact met ons op via challenge@warchild.nl of 020 422 77 77.

Kan de Kilimanjaro beklimmen goedkoper?

We horen je denken: 4K is niet goedkoop. En dat klopt, het kan goedkoper. Wij kiezen ervoor om te werken met een van de weinig lokale organisaties in Tanzania die zijn medewerkers eerlijk betaalt. Veel andere organisaties betalen de mensen die de tassen, tenten, keukenspullen etcetera dragen niet: zij krijgen alleen de fooi van de reizigers. Daar kunnen wij ons niet in vinden - en wij hopen jij ook niet.

Kilimanjaro beklimmen met War Child Kili-Challenge

Tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania

Foto: Eric, deelnemer Kili-Challenge

Dit bieden wij Kilimanjaro-beklimmers

  • Ardennenweekend om je optimaal voor te bereiden en trainen
  • Ervaren en gecertificeerde Nederlandse expeditieleider, die de groep tot aan de top van Mount Kilimanjaro begeleidt en dagelijks medische checks uitvoert
  • Voor elke twee deelnemers, één lokale gids, dus veel persoonlijke steun en aandacht
  • Eigen toiletvoorzieningen om veel voorkomende buikgriep te vermijden
  • Goed eten en andere verzorging tijdens de expeditie
  • Uitgebreide medicamenten, noodzuurstof en satelliettelefoon in geval van nood
  • Lange route om goed aan de hoogte te wennen tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro. Extra dagen in het nationaal park zijn duur in verband met permits, maar erg de moeite waard: onze expeditiepartner Mountain Network heeft een hoger dan gemiddeld percentage van deelnemers dat de top haalt (gemiddeld 90%) en een lager dan gemiddeld aantal deelnemers dat last krijgt van hoogteziekte.

Vergroot je topkansen op de Kilimanjaro

Al met al blijkt dat deze aanpak van de Kili-Challenge leidt tot betere top kansen, weinig gevallen van hoogteziekte tijdens het bergbeklimmen en een eerlijke vergoeding en verzorging van de lokale gidsen en porters in Tanzania.

Specifieke informatie over de reis, coronasituatie, expeditie en (fysieke) voorbereiding voor het beklimmen van de Kilimanjaro kun je stellen aan onze partnerorganisatie die de reis faciliteert en begeleidt, Mountain Network, via travel@mountain-network.nl.