Actrices Anne-Marie Jung, Eva van der Gucht en Tina de Bruin beklimmen Kilimanjaro voor War Child

17 juni 2019

Actrices Kilimanjaro beklimmen voor War Child
De drie hartsvriendinnen Anne-Marie Jung, Eva van der Gught en Tina de Bruin beklimmen in 2020 voor ons de Kilimanjaro. Zij doen dan mee aan de Kili-Challenge, waarbij een groep helden eind januari de hoogste berg van Afrika (5.895 meter) trotseert, om zoveel mogelijk kinderen in oorlog te helpen.

Bucketlist

Anne-Marie noemt het beklimmen van de Kilimanjaro stiekem een vink op haar bucketlist: “Ik heb de klim zelfs stap voor stap verwerkt in mijn theatersolo's! Om deze ervaring straks te delen met mijn twee beste vriendinnen voor een prachtig doel is niet minder dan fantastisch. Het zal een pittige uitdaging worden. Met een goede voorbereiding en de steun die wij elkaar geven tijdens de tocht, gaan we niet alleen voor een mooi sponsorbedrag voor War Child, maar natuurlijk ook voor de top!”

De top bereiken

De drie vriendinnen wacht een behoorlijke klim. Om de top te bereiken reis je door vijf verschillende klimaatzones, van tropisch regenwoud tot ruw, ijskoud terrein. Uhuru Peak (letterlijk: Piek van de Vrijheid) ligt 5.895 meter boven de zeespiegel. Een goede conditie en gedegen voorbereiding is essentieel. War Child doet er dan ook alles aan om alle deelnemers klaar te stomen voor de top met strakke trainingsschema’s, hulp van expeditie-experts en een trainingsweekend in de Ardennen.

Kilimanjaro beklimmen met War Child

Beklim de Kilimanjaro met War Child en steun kinderen in oorlog

Foto: War Child

Kilimanjaro beklimmen met War Child goed doel

De Kili-Challenge: een ongelooflijke uitdaging

Foto: War Child

“De Kilimanjaro beklimmen is een uitdaging, maar staat niet in verhouding tot de uitdagingen waarmee vluchtelingen en kinderen in oorlogsgebieden dagelijks te maken hebben."
Actrice Tina de Bruin

Een knuffel mag ook

Tina de Bruin durft het samen met Anne-Marie en Eva wel aan. Tina: “De Kilimanjaro beklimmen is een uitdaging, maar staat niet in verhouding tot de uitdagingen waarmee vluchtelingen en kinderen in oorlogsgebieden dagelijks te maken hebben. Ik hoop dat heel veel mensen ons een handje willen helpen met een financiële bijdrage. Een knuffel mag ook, maar daar staat een vergoeding tegenover die rechtstreeks naar War Child gaat.”

In de voetsporen van 350 Kili-Challengers

Wij organiseren nu voor het zesde jaar de Kili-Challenge. Al meer dan 350 deelnemers gingen de dames voor en beklommen voor War Child de Kilimanjaro. Alle deelnemers betalen hun eigen reis en worden uitgedaagd om via (persoonlijke) sponsoren minimaal € 2.400 op te halen. Dankzij deze deelnemers kan War Child duizenden extra kinderen in oorlog helpen en een betere toekomst bieden.

Actrices Anne Marie, Eva en Tina vertellen waarom ze meedoen aan de Kili-Challenge voor War Child

Zwaar maar ook heel bijzonder

Zwaar, maar vermoedelijk ook heel bijzonder, noemt Eva van der Gught de tocht. Eva: “Anne-Marie, Tina en ik kennen elkaar al meer dan de helft van ons leven, dus we kennen elkaar door en door. Deze uitdaging samen met hen aangaan maakt het extra bijzonder. Waar we 20 jaar geleden nog vooral bezig waren met onszelf, hebben we ondertussen een rijk en mooi leven opgebouwd. Er is nu ruimte om iets te doen voor kinderen en mensen die niet zo gezegend zijn als wij.”