“Hop, die berg op” - De Kroontjes beklimmen de Kilimanjaro

Over een paar weken beklimt Diana samen met haar gezin de hoogste berg van Afrika. Zij trotseren de Kilimanjaro om zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen in oorlog. De familie Kroon is dan ook #goedbezig voor War Child.
De Familie Kroon gaat de Kilimanjaro op voor kinderen in oorlog

Jan Pieter, Diana, Mila en Abel beklimmen de Kilimanjaro voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Alles voor het goede doel

“Ik weet niet of ze zich helemaal realiseren waar ze zo enthousiast over zijn geworden”, lacht Diana hardop. De voorbereidingen zijn in volle gang. Samen met haar man Jan Pieter en hun kinderen Mila (20) en Abel (14) trainen zij ieder op hun eigen manier voor de klim van 5.895 meter: krachttraining, hardlopen, geen alcohol. Alles voor het goede doel.

Een beklimming met impact

Diana is bijna twintig jaar zzp-er. “Ik heb altijd grappend gezegd: het enige waar ik mijn freelancebestaan voor zou opgeven, is het directeurschap van War Child. Omdat ik zo onder de indruk ben van het belangrijke werk met kinderen. Maar goed, ik ben helemaal geen directeursmateriaal. Tegelijkertijd wilde ik altijd al de Kilimanjaro op.” Kortom, de ideale ingrediënten voor deelname aan de Kili-Challenge in augustus.

In het verleden was Diana al met haar man op grote hoogte te vinden in Tibet en Nepal. Nu gaan dus ook twee van hun drie kinderen mee. Ze halen alles uit de kast om zoveel mogelijk geld op te halen. Familie, vrienden en kennissen worden platgebeld. Ze verkopen koek en koffie, organiseren statiegeldacties. Hun streefbedrag van 7.200 euro hebben ze al bijna binnen. Help jij met de laatste loodjes?

“Je kunt kinderen niet aan hun lot overlaten. Sterker nog, als we deze generatie niet helpen, dan zit je in de toekomst met nog meer ellende."
Diana Kroon

Een gezin met een missie

Thuis aan tafel hebben ze het geregeld over oorlog. “Jan Pieter heeft vorig jaar twee Oekraïense vrouwen bij de Poolse grens opgehaald. Stond hij daar in een grote loods met allemaal mensen met een rugtas en een kat onder de arm die huis en haard hadden verlaten. Dan besef je dat we hier in een paradijs leven.”

Het gaat haar duidelijk aan het hart. “Ik kan mij bij oorlog eigenlijk zo weinig voorstellen. Hoe ziet het dagelijkse leven eruit? Hoe moet je in vredesnaam verder?” Ze zucht, maar het haalt tegelijkertijd ook een berg energie in haar naar boven. Door in actie te komen voor War Child leren de Kroontjes ook veel over het hoe en waarom van het werk. De hele familie staat dan ook achter de specialistische aanpak. “Je kunt kinderen niet aan hun lot overlaten. Sterker nog, als we deze generatie niet helpen, dan zit je in de toekomst met nog meer ellende.”

“Als je ooit zoiets wilde doen, doe het dan nu én voor War Child. Dat loopt toch een stuk beter die berg op."
Diana Kroon
De Familie Kroon gaat de Kilimanjaro op voor kinderen in oorlog

Diana: “Natuurlijk halen we de top. We gaan – net als War Child – altijd uit van het positieve."

Foto: Sandra Ruhe

Ook de berg op?

Een boodschap voor de twijfelaars? “Als je sowieso ooit zoiets wilde doen, doe het dan nu én voor War Child. Dat loopt toch een stuk beter die berg op?!” Concluderend: “Natuurlijk halen we de top. We gaan – net als War Child – altijd uit van het positieve. Hop, de berg op!”

#Goedbezig voor War Child

Diana, Jan Pieter, Mila en Abel zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere initiatief en wil jij ook de Kili-Challenge aangaan? Ga dan naar onze actiepagina voor meer informatie.