Senatori vraagt met zijn LOVE SOLDIERS aandacht voor kinderen in oorlog

“Als kunstenaar wil ik mensen op een andere manier laten nadenken dan wat ze uit de krant halen.” Met zijn LOVE SOLDIERS gaat dat Selwyn Senatori zeker lukken. Hij creëerde een prachtig pacifistisch statement waarmee hij zoveel mogelijk kinderen in oorlog wil helpen. De Amsterdams beeldend kunstenaar is dan ook #goedbezig voor War Child.
Selwyn Senatori en zijn LOVE SOLDIERS

De Amsterdams beeldend kunstenaar Selwyn Senatori komt in actie voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Kunst en de actualiteit

“In mijn werk maak ik visuele destillaties van het huidige tijdsbeeld. Kortom, dat wat ik om mij heen zie gebeuren. De oorlog in Oekraïne jaagt mij angst aan voor de toekomst van mijn kinderen. Stel dat het hier naar toe overwaait? De verhalen van mijn opa en oma uit de Tweede Wereldoorlog razen door mijn hoofd. Ik moest hierop reageren”, legt Selwyn zijn actie uit.

Zijn drie kinderen thuis zijn allemaal op hun eigen manier met de oorlog bezig. “De kleinste van vijf eigenlijk nog het meest. Laatst pakte ze twee papiertjes, blauw en geel: kijk, Oekraïne, zei ze!”

“Ik zit in een unieke positie, dus als ik iets kan doen dat mensen aan het denken en handelen zet, dan doe ik dat graag voor War Child"
Selwyn Senatori
Selwyn in zijn studio

De LOVE SOLDIERS staan vóór solidariteit en liefde, en tegen oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Selwyn Senatori tekent

Met zijn werk wil Selwyn mensen op een andere manier laten nadenken

Foto: Sandra Ruhe

Voor solidariteit en liefde

De LOVE SOLDIERS die Selwyn heeft gemaakt zijn meteen begrijpelijk voor iedereen. Hij omschrijft het zelf als een vredesteken dat staat vóór solidariteit en liefde, en tegen oorlog. “Hoe meer LOVE SOLDIERS we hebben hoe groter ons leger wordt. Ik zit in een unieke positie, dus als ik maatschappelijk iets kan doen dat mensen aan het denken en handelen zet, dan doe ik dat natuurlijk graag voor War Child.”

Kinderen in oorlog

Denkende aan oorlog komen namelijk als eerste kinderen in zijn gedachten op, vertelt hij. Selwyn maakt zich grote zorgen over hun lot in de vele conflicten over de hele wereld. "Van Aleppo tot Oekraïne, overal zijn kinderen de dupe van oorlog en geweld."

Wat betreft Oekraïne: op dit moment is hij in gesprek met Vitali Klytsjko - de burgemeester van Kyiv - om een grote LOVE SOLDIER op het centrale Maidan-plein in de Oekraïense hoofdstad te plaatsen.

“Als kunstenaar wil ik mensen op een andere manier laten nadenken dan wat ze uit de krant halen"
Selwyn Senatori
LOVE SOLDIERS

De eerste tweeduizend LOVE SOLDIERS zijn klaar voor de verkoop

Foto: Sandra Ruhe

War-Child-Nederland_GoedBezig_SelwynSenatori_3_230524

Maar liefst de helft van de opbrengst gaat naar War Child

Foto: Sandra Ruhe

#Goedbezig voor War Child

De actie is inmiddels vol van start gegaan. De eerste tweeduizend LOVE SOLDIERS zijn binnen en klaar voor verkoop. Bovendien zijn er in de voorverkoop al veel exemplaren verkocht. Maar liefst de helft van de opbrengst gaat naar War Child.

Selwyn is #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door zijn bijzondere initiatief? Kom dan ook in actie op een manier die bij jou past. Vraag je vrienden, familie en collega’s jou te steunen. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.