In gesprek met gids David

Onze Kili-Challenge komt er weer aan. Een sportieve én fondsenwervende uitdaging waarbij deelnemers - samen met professionele gidsen - naar de top van de Kilimanjaro klimmen om geld in te zamelen voor War Child.
War Child Nederland_Kili Challenge_Gids_David_230303

David zorgt er al jaren voor dat iedereen veilig de berg op kan

Foto: War Child

Met David veilig de berg op

Wij spraken één van de professionele gidsen - David Sakinoi – die er al jaren voor zorgt dat iedereen veilig de berg kan beklimmen.

David is 42 jaar oud en geboren in Arusha, Tanzania. Hij is erg gelukkig met zijn baan. "Klimmen helpt me om eten op tafel te zetten voor mijn familie en nog belangrijker mijn kinderen kunnen erdoor naar school", vertelt hij. Al voordat hij als professionele gids begon, hield David enorm veel van trekking.

De Kilimanjaro is dan ook heel belangrijk voor hem. "De berg betekent veel voor mij omdat het de plek is waar ik nu bijna twintig jaar werk." De top van de Kilimanjaro vindt David het mooiste deel van de berg, maar ook het moeilijkste stuk van de beklimming.

“De berg betekent veel voor mij omdat het de plek is waar ik nu bijna twintig jaar werk"
David Sakinoi, professionele gids
War Child Kili-Challenge - Kilimanjaro beklimmen

De top van de Kilimanjaro vindt David het mooiste deel van de berg, maar ook het moeilijkste stuk van de beklimming

Foto: War Child

"Pole pole"

Zijn tip voor de Kili-Challenge deelnemers: "Pole pole" - oftewel "langzaam langzaam". Je hoeft zeker niet snel de berg op. Daarnaast weet hij als geen ander wat belangrijk is. "Doe oefeningen om fit te worden en wees voorbereid op de beklimming", zegt hij.

David is blij dat hij al jaren samen met de Kili-Challenge deelnemers de Kilimanjaro beklimt voor het goede doel. "Ik ben zo trots dat ik deel uitmaak van een team dat kinderen in oorlogsgebieden steunt."