Vrijwilligers voor War Child

Zonder vrijwilligers zouden wij War Child niet zijn. Maar wat doen vrijwilligers voor War Child?

Vrijwilliger worden

Door onze vrijwilligers blijven de kosten van onze organisatie laag. Zo gaat ons geld daar waar het heen moet: naar de kinderen.

Bekijk hier de verschillende functies die vrijwilligers bij War Child hebben en solliciteer gericht op één van de vrijwilligerswerkvacatures. Open sollicitaties kunnen wij helaas niet in behandeling nemen.

Vrijwillige voorlichter

Als vrijwillige voorlichter vind je het leuk om je voor War Child in te zetten en onze visie uit te dragen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met het geven van presentaties en het spreken voor groepen. Je hebt affiniteit met kinderen en vindt het leuk om met kinderen samen te werken. Of je wordt enthousiast van onze missie verkondigen voor een bedrijf. Belangrijk is dat je jouw initiatieven ontplooit binnen je eigen netwerk en dat omzet naar een mooie actie voor kinderen in oorlog.

Vrijwilligers zijn belangrijk voor ons. Je bent onderdeel van het regioteam en wordt aangestuurd door een regio-coördinator. Uiteraard krijg je een reis- en onkostenvergoeding en kun je allerlei interessante trainingen en workshops volgen.

Bekijk of er een leuke vrijwilligerswerk vacature voor jou is en solliciteer direct

Vrijwilliger evenementen

Als vrijwilliger bij onze evenementen ben je inzetbaar op verschillende soorten evenementen. Zo deel je de ene keer medailles uit bij de Dam tot Damloop, de andere keer help je mee bij de kaartverkoop van een concert. Vrijwilligers voor evenementen zijn welkom bij de trainingsdagen en op het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Hier zie je of er een leuke vacature voor jou tussen zit

Vrijwilliger vrijwilligerswerk TeamUp voor gevluchte kinderen in Nederland

Vrijwilligers op het hoofdkantoor

Als vrijwilliger op het hoofdkantoor doe je nuttige ervaring op. Je werkt onder de manager van de betreffende afdeling en je bent echt onderdeel van het team. Bijvoorbeeld op de afdeling Marketing & Fundraising, de afdeling Acties, of de afdeling Communicatie & Advocacy. Vrijwilligers op kantoor lunchen kosteloos mee in onze gezellige kantine en hebben recht op reiskostenvergoeding.

Ontdek of er een leuke vacature voor jou bij zit en solliciteer

Vrijwilligers voor TeamUp

We zijn op zoek naar gekwalificeerde vrijwillige facilitators om de recreatieve activiteiten van ons programma ‘TeamUp’ op de verschillende locaties in Nederland te faciliteren. Als facilitator ben je onderdeel van een enthousiast team van minimaal vier andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week faciliteren jij en je team recreatieve sport- en spelactiviteiten voor kinderen in de leeftijdscategorie 6-17 jaar. Deze kinderen verblijven in opvanglocaties voor asielzoekers en vluchtelingen. De recreatieve activiteiten zijn thematisch onderbouwd en gestructureerd. Je wordt getraind in de toepassing van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep. Het doel van de recreatieve activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.

Geïnteresseerd? Meer info over deze vrijwilligersrol

Vrijwilliger in het veld?

Wij snappen dat het uiterst interessant is om in onze programmalanden als vrijwilliger aan de slag gegaan. Toch werken wij op dit gebied uitsluitend met lokale vrijwilligers. Zij spreken immers de taal en zijn beter op de hoogte van lokale gebruiken. Bovendien vinden wij het belangrijk dat kennis en ervaring voor het land behouden blijft als ons werk erop zit en War Child de aandacht op andere conflictgebieden richt.