Welke vrijwilligersfuncties zijn er?

Zonder vrijwilligers zouden wij War Child niet zijn. Door de vrijwillige inzet van vele medewerkers blijven de kosten van onze organisatie laag. Zo gaat ons geld daar waar het heen moet: naar de kinderen. Maar wat kun je doen als vrijwilliger?

We vragen je gericht te solliciteren op één van onze vrijwilligersvacatures. Open sollicitaties kunnen we helaas niet in behandeling nemen.

Vrijwillige voorlichter

Als vrijwillige voorlichter vind je het leuk om je voor War Child in te zetten en onze visie uit te dragen. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met het geven van presentaties en het spreken voor groepen. Je hebt affiniteit met kinderen en vindt het leuk om met kinderen samen te werken. Of je wordt enthousiast om voor een bedrijf onze missie te verkondigen. Belangrijk is dat je jouw initiatieven ontplooit binnen je eigen netwerk, en dat omzet naar een mooie actie voor kinderen in oorlog.

Als vrijwilliger ben je belangrijk voor ons. Je bent onderdeel van het regioteam, en wordt aangestuurd door een regio-coördinator. Uiteraard krijg je reis-en onkostenvergoeding en kun je allerlei interessante trainingen en workshops volgen.

Bekijk of er een leuke vacature voor jou is en solliciteer direct

Vrijwilliger evenementen

Als vrijwilliger bij onze evenementen ben je inzetbaar op verschillende soorten events. Zo deel je de ene keer medailles uit bij de Dam tot Damloop, en sta je de andere keer mee te helpen bij een kaartverkoop van een concert. Als vrijwilliger evenementen ben je welkom bij de trainingsdagen en op het jaarlijkse vrijwilligersfeest.

Hier zie je of er een leuke vacature voor jou tussen zit

Vrijwilliger

Vrijwilligersborrel op ons hoofdkantoor in Amsterdam

Foto: Merijn Roubroeks

vrijwilligers.jpg

Zet je presentatievaardigheden in voor War Child

Foto: Merijn Roubroeks

Vrijwilliger op het hoofdkantoor

Als vrijwilliger op het hoofdkantoor doe je nuttige ervaring op. Je werkt onder de manager van de betreffende afdeling en je bent echt onderdeel van het team. Bijvoorbeeld op de afdeling Marketing & Fundraising, de afdeling Acties, of de afdeling Communicatie & Advocacy. Vrijwilligers op kantoor lunchen kosteloos mee in onze gezellige kantine, en heb je recht op reiskostenvergoeding.

Ontdek of er een leuke vacature voor jou bij zit en solliciteer direct

Vrijwilliger TeamUp

We zijn op zoek naar gekwalificeerde vrijwillige ‘facilitators’ om de recreatieve activiteiten van het project ‘TeamUp’ op de verschillende locaties te faciliteren. Als facilitator ben je onderdeel van een enthousiast team van minimaal vier andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week faciliteren jij en je team recreatieve activiteiten in de vorm van sport en spel voor kinderen in de leeftijdscategorie 6-17 jaar. Deze kinderen verblijven in opvanglocaties voor asielzoekers en vluchtelingen. De recreatieve activiteiten zijn thematisch onderbouwd en gestructureerd. Je wordt getraind in de toepassing van de activiteiten en het werken met de specifieke doelgroep. Het doel van de recreatieve activiteiten is om de kinderen een gevoel van veiligheid, ontspanning en structuur te bieden.

Geïnteresseerd? Kijk dan hier voor meer info

Vrijwilliger in het veld?

Wij snappen dat het uiterst interessant is om in onze programmalanden als vrijwilliger aan de slag gegaan. Toch werken wij op dit gebied uitsluitend met lokale vrijwilligers. Zij spreken immers de taal en zijn beter op de hoogte van lokale gebruiken. Bovendien vinden wij het belangrijk dat kennis en ervaring voor het land behouden blijft als ons werk erop zit, en War Child de aandacht op andere conflictgebieden richt.