“Ik kom op plekken waar ik anders nooit gekomen was.”

"Ik heb nooit geweten dat een groep zo oorverdovend stil kan zijn. Vertellen over kinderen in oorlog en het werk wat wij doen bij War Child, maakt indruk. Altijd."

“Ik zag een film over een kindsoldaat: ik móest iets doen"

Jooske Hommes is al acht jaar vrijwilliger en geeft vooral graag voorlichting op scholen. “Kinderen zijn zo betrokken en kunnen zich zo goed inleven in het lot van een kind dat de pech heeft om op te groeien in andere omstandigheden. Dat vind ik ontroerend. En hun actiebereidheid is heel hoog. Daarnaast kom ik op bijzondere plekken. Van een My Little Pony-conferentie tot de concerten van Marco Borsato in De Kuip. Dat maakt dit werk ook ontzettend leuk en afwisselend.”

War Child vrijwilliger Jooske

Voorlichters, evenementvrijwilligers: War Child zou War Child niet zijn zonder vrijwilligers

Foto: War Child

‘In het begin moet je even zoeken naar wat bij je past’

Als voorlichter doet ook Raymond Nijssen van alles. Van presentatie tot cheque-ontvangst. Hij stimuleert de mensen die hij ontmoet om in actie te komen en zoekt altijd naar mogelijkheden om er een groot succes van te maken. ”Ik krijg een enorme boost van de betrokkenheid van de mensen die ik ontmoet dankzij War Child.”

Benut jouw talent

“Ik vind het heel sterk van War Child dat ze uitgaat van het inzetten van ieders talent. Persoonlijk ben ik sterk voor grote groepen, dus dat doe ik dan ook graag, terwijl sommigen liever één op één gesprekken voeren. Bij War Child kan dat ook! Je kunt je inzetten op de manier die het beste bij je past.”

“Een tip voor de mensen die twijfelen? Je kunt altijd vragen stellen en er zijn trainingen en voldoende materialen beschikbaar om te zorgen dat je je goed kunt voorbereiden. Het is mooi om te zien dat War Child in beweging is en op zoek is naar nieuwe kansen en mogelijkheden om kinderen nóg beter te helpen. Ik draag daar graag aan bij.”