Stagiar(e) Team Fondsenwerving

Wie zijn wij

War Child Nederland bestaat uit ruim 50 gedreven professionals die verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de inkomsten van War Child Global, alle fondsenwervende activiteiten in Nederland en voor de positionering en reputatie van de organisatie.

Jouw plek binnen War Child Nederland

Krijg jij energie van het opzetten en ondersteunen van evenementen, waardoor er nog meer geld wordt opgehaald voor kinderen in oorlog? Durf jij bedrijven en potentiële partners aan te spreken, om hen te verbinden aan War Child? Wil jij jouw enthousiasme gebruiken om acties voor War Child te begeleiden, zodat de actievoerders nog meer geld ophalen? En doe je dit allemaal met energieke en sociale skills? Dan zoeken wij jou!

Als stagiair(e) maak je deel uit van team Fondsenwerving Nederland op ons kantoor in Amsterdam. Het team bestaat uit ruim 25 gedreven professionals die verantwoordelijk zijn voor de inkomsten van War Child waaronder alle fondsenwervende activiteiten in Nederland.

We focussen ons op het sluiten van duurzame vriendschappen en het opzetten van succesvolle evenementen en acties. Naast financiële steun die partners, actiehouders en evenementen opleveren zetten we ons ook in om onze kosten zo laag mogelijk te houden. Wij willen dat er zoveel mogelijk geld bij onze programma’s terecht komt, zodat er zoveel mogelijk kinderen deel kunnen nemen aan onze projecten. Daar maken wij ons hard voor. Altijd.

Jouw uitdaging

Ondersteuning Team Fondsenwerving bij onder andere:

 • de organisatie en het opzetten van fondsenwervende campagnes en events.
 • de ondersteuning & begeleiding van diverse acties.
 • het verwerken van data in CRM-systeem.
 • alle facetten van sponsoring, zowel producten als diensten. Denk aan het coördineren van sponsor aanvragen, tot aan het benaderen van partners.
 • het ‘top of mind’ houden van ons lage kosten beleid binnen de gehele War Child organisatie.
 • presentaties maken en evt. geven t.b.v. samenwerking met bedrijven intern en extern.
 • business development (onderzoek naar potentiële partners, ondersteuning bij voorbereiding op afspraken).
 • het schrijven en onderhouden van communicatiemiddelen.

Jouw profiel

 • Je volgt een HBO/WO opleiding (Commerciële Economie, Communicatie, HEAO, Hogere Hotelschool), bij voorkeur een derde of vierdejaars student
 • Je staat ingeschreven als student bij een Nederlandse onderwijsinstelling tijdens je gehele stage periode
 • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in het Nederlands en Engels
 • Je bent stressbestendig en creatief
 • Je werkt zelfstandig, secuur en draait je hand niet om voor administratieve taken
 • Je bent enthousiast en sociaal (ook online) en vindt het leuk om actief en betrokken te communiceren
 • Je hebt affiniteit met het werk van War Child
 • Je bent, bij voorkeur, in het bezit van een rijbewijs
 • Beschikbaar voor een periode van minimaal 5 maanden, 4 dagen per week, vanaf februari

Wat wij bieden

Je ontvangt een stagevergoeding van € 300,- bruto per maand, gebaseerd op 40 uur per week. En last but not least, je maakt deel uit van een enthousiast, professioneel, creatief en informeel team. Een mooie combinatie van hard werken en fun.

Stagiair(e)s bij War Child dienen ingeschreven te staan bij een Nederlandse onderwijsinstelling. We stellen het op prijs als je van tevoren bij je opleiding informeert of deze stage wordt goedgekeurd. Vermeld dit graag in je brief.

Onze organisatie

War Child Nederland is een dynamische organisatie waar een informele sfeer heerst en waar veel ruimte is voor creativiteit en eigen initiatief. Het imago dat War Child Nederland extern uitdraagt, is een blauwdruk van het werk op het kantoor: het is dynamisch, vernieuwend, integer en gericht op het behalen van resultaten tegen lage kosten. War Child Nederland besteedt zoveel mogelijk budget aan het helpen van kinderen in oorlog en doet er daarom alles aan om de kosten zo laag mogelijk te houden. Onze arbeidsvoorwaarden zijn op het niveau van de Nederlandse NGO sector. Het kantoor is gevestigd in de Amsterdamse wijk Watergraafsmeer. Momenteel werken we in een hybride vorm, met de combinatie van thuis en op kantoor.

Solliciteren
Wij nodigen je uit om zo snel mogelijk, maar uiterlijk vóór 30 mei te solliciteren via de onderstaande knop:

Is dit niet jouw droomstage? Steun War Child Nederland door deze vacature te delen met je netwerk!

Veiligheid

War Child werkt vanuit humanitaire waarden en normen. Van mogelijke nieuwe collega’s vragen we hetzelfde. Voor War Child staat de veiligheid van de kinderen en jongeren die we steunen voorop. We bestrijden elke vorm van misbruik. Omdat we willen dat kinderen en jongeren geen enkel risico lopen komt dit uitgebreid aan bod bij de werving van nieuwe collega’s. Als onderdeel van sollicitaties vragen we daarom om referenties naar aanleiding van het Inter-Agency Misconduct Disclosure Scheme en een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Gelijke kansen

War Child droomt dat alle kinderen in vrede kunnen leven, wie ze ook zijn en waar ze ook opgroeien. Daarom is War Child trots dat we gelijke kansen bieden aan iedereen die met ons wil werken. We bevorderen diversiteit en willen dat iedereen zich bij ons thuis voelt. War Child selecteert mogelijke nieuwe collega’s ongeacht hun gender, ras, nationaliteit, beperking, leeftijd of seksuele voorkeur.

Sollicitaties

We besteden zoveel mogelijk van onze inkomsten aan de ondersteuning van kinderen en jongeren. Daarom werken we efficiënt. Dat betekent dat we alleen sollicitaties bekijken die we via onze websites ontvangen. Mochten we een geschikte persoon vinden vóór de sluitingsdatum, verwijderen we de vacature van onze websites. Sollicitaties die we later ontvangen, kunnen we dan niet meer in behandeling nemen.