Onze visie

Kinderen sterker dan oorlog - zo doen wij dat

Loskomen van oorlog

Kinderen sterker dan oorlog? Absoluut. Kinderen zijn veerkrachtig - dat zien wij elke dag. Gelukkig maar. Want loskomen van oorlog, dat vraagt nogal wat van kinderen. Ze hebben een oma, een ouder of beste vriendje verloren. Herinneringen aan geweld zijn hardnekkig, waardoor het moeilijk is om mensen te vertrouwen. Net als concentreren. Of in slaap vallen.

Een kind uit de oorlog halen is één – maar daarmee heb je de oorlog nog niet uit het kind. Wij weten hoe dat moet. Uit ervaring én uit onderzoek. Zo weten we zeker dat wat wij doen, werkt.

“Wij geloven in de kracht van kinderen"
Tjipke Bergsma, directeur War Child Holland
Meisje dat mee doet aan onze projecten in Colombia

Foto: Marco van Hal

Wij stimuleren de veerkracht van kinderen

We sluiten aan bij de leefwereld van kinderen. Zingend, spelend, dansend stimuleren wij hun veerkracht. En we werken met ouders, leerkrachten en gemeenschappen. Zo krijgen kinderen alles wat zij nodig hebben om te bouwen aan een vreedzame toekomst. Met de juiste specialistische steun, kunnen ze dat namelijk prima zelf.

Als het maar gebeurt

Wie die specialistische steun geeft? Dat maakt ons niet uit. Áls het maar gebeurt, en goed. Daarom delen wij onze expertise. Op het gebied van psychosociale zorg, onderwijs en bescherming. Met partners en overheden. Met iedereen die wil helpen. Het delen van onze expertise - zo vergroten wij ons bereik.

Voor ons werk wonnen wij in 2017 de Klaus J. Jacobs Best Practice Prize