War Child en Soldaat van Oranje - De Musical gaan samenwerking aan

30 oktober 2023

War Child x Soldaat van Oranje - De Musical
War Child en Soldaat van Oranje – De Musical gaan een impactvolle samenwerking aan en verbinden het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden. De organisatie die zich al jaren inzet voor mentale steun aan kinderen in oorlog én de voorstelling over een groep vrienden die een keuze moest maken onder de druk van de oorlog, bundelen hun krachten. Gezamenlijk vragen ze aandacht voor de gevolgen van oorlog op je leven en roepen op om kinderen in oorlog nú te steunen.

Vrijheid niet vanzelfsprekend

Ernst Suur, directeur van War Child vertelt: “Wij doen er alles aan om kinderen in oorlog te helpen met het verwerken van traumatische ervaringen. Zodat ze dit niet de rest van hun leven meedragen of doorgeven aan een volgende generatie. Met methoden die psychosociale steun, bescherming en onderwijs combineren, helpen we kinderen los te komen van de oorlog. We stimuleren hun veerkracht zodat ze kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje - De Musical verbindt het verleden met het heden. Er is nog steeds oorlog in heel veel landen. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend, dat moeten we niet vergeten.”

“De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje - De Musical verbindt het verleden met het heden. Er is nog steeds oorlog in heel veel landen. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend, dat moeten we niet vergeten."
Ernst Suur, directeur War Child Nederland
War Child x Soldaat van Oranje - De Musical

War Child en Soldaat van Oranje vragen gezamenlijk aandacht voor de gevolgen van oorlog en roepen op om kinderen in oorlog nú te steunen

War Child x Soldaat van Oranje - De Musical

Producent Fred Boot: "Wij hopen met onze inmiddels grote achterban van 3,5 miljoen bezoekers een bijdrage te leveren aan de missie van War Child.”

Geschiedenis doorgeven

Producent Fred Boot: “We hebben vanaf het begin in 2010, vandaag precies dertien jaar geleden, een missie om een belangrijk deel van onze geschiedenis aan nieuwe generaties door te geven. Hoe vertellen we de verhalen van onze ouders, grootouders aan onze kinderen zodat ze weten waar we als familie vandaan komen? Precies daar hebben War Child en Soldaat van Oranje – De Musical elkaar gevonden. De missie van War Child is om de oorlog uit een kind te halen. Ook steunt War Child de hele familie. Zo kunnen ze samen traumatische ervaringen bespreken en verwerken. En wordt hopelijk voorkomen dat ze worden doorgegeven aan de volgende generatie."

"Soldaat van Oranje hoopt iedereen – en vooral jongeren – op een toegankelijke manier te bereiken met het verhaal over ‘keuzes maken’. Zodat de verhalen van de Tweede Wereldoorlog worden besproken en onze vrijheid meer betekenis krijgt. Wij hopen met onze inmiddels grote achterban van 3,5 miljoen bezoekers een bijdrage te leveren aan de missie van War Child.”

Ondersteuning en bewustwording

De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje - De Musical wordt uitgewerkt in ondersteuning van kinderen in oorlog en bewustwording bij jongeren voor de gevolgen van oorlog. Bijvoorbeeld door middel van educatie en muziek. De invulling daarvan wordt op een later moment bekend gemaakt