TeamUp genomineerd voor prestigieuze internationale sportprijs

20 februari 2023

Children playing with the parachute in Sri Lanka_TeamUp_200226
Wow, wereldwijde erkenning voor ons werk! TeamUp is genomineerd voor een hele bijzondere prijs: de Laureus Sport for Good Award. Komen wij straks in het rijtje van eerdere winnaars van de Laureus Awards als Max Verstappen, Naomi Osaka en Rafael Nadal? Wij zijn trots! De Sport for Good Award is een onderscheiding voor personen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de sport of aan de samenleving.

Wereldwijde erkenning

TeamUp ondersteunt wereldwijd gevluchte kinderen met sport- en spelactiviteiten. Het is een gezamenlijk project van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. Met deze nominatie behoort TeamUp - samen met de andere genomineerde programma’s - nu tot de erkende sportmethodes die kwetsbare kinderen ondersteunen.

"Het is een eer dat wij nu op deze shortlist staan. Deze nominatie is een enorme erkenning voor ons werk met en voor kinderen in oorlog en conflict. Alles wat wij doen is voor hen", zegt Ernst Suur, directeur War Child Nederland.

Duizenden kinderen hebben al aan TeamUp kunnen deelnemen, dankzij onze partners over de hele wereld.

“Deze nominatie is een enorme erkenning voor ons werk met en voor kinderen in oorlog en conflict"
Ernst Suur, directeur War Child Nederland
Children playing together during a War Child's TeamUp session

WERELDWIJD DOEN GEVLUCHTE KINDEREN EN JONGEREN MEE AAN ONZE TEAMUP-ACTIVITEITEN

Foto: War Child

Gevluchte jongeren kunnen tijdens TeamUp weer even kind zijn

TEAMUP HELPT GEVLUCHTE KINDEREN HUN ANGSTEN EVEN LOSLATEN EN PLEZIER TERUGVINDEN

Foto: War Child

Wat is TeamUp?

TeamUp biedt gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten waarmee kinderen die opgroeien met oorlog en conflict leren omgaan met hun gevoel. Professionele trainers en vrijwilligers begeleiden de activiteiten die gekoppeld zijn aan sociaal-emotionele thema’s. Denk daarbij aan bijvoorbeeld pesten, boosheid en angst. Dat doen we natuurlijk allemaal op een veilige plek.

Dat klinkt eenvoudig. Maar elke stap in deze methode is zorgvuldig doordacht door onze experts. Zo communiceren we bijvoorbeeld door spel en beweging, niet door taal. Op die manier kunnen álle kinderen meedoen, waar ze ook vandaan komen.

Laureus World Sports Academy: de wereld veranderen door sport

Het Laureus Sport for Good-programma ondersteunt momenteel meer dan 275 programma's in ruim 50 landen. Het is opgericht met in gedachten de uitspraak van Nelson Mandela dat ‘sport de kracht heeft om de wereld te veranderen’. De visie is dat sport gebruikt kan worden om kinderen te helpen geweld, discriminatie en achterstanden te overwinnen. In de afgelopen 20 jaar heeft de organisatie meer dan €150 miljoen ingezameld voor de Sport for Development-sector. Samen met partners heeft het daardoor de levens van bijna 6 miljoen kinderen en jongeren kunnen veranderen.