Kili-Challenge 2020 van start

3 januari 2020

Mount Kilimanjaro, Tanzania

War Child Kilimanjaro beklimmen - Kili-Challenge
Het is zover! Tussen 9 en 27 januari vertrekken 73 deelnemers aan onze Kili-Challenge naar Tanzania voor een avontuur om nooit te vergeten. Volg hun tocht naar de top van de hoogste berg van Afrika - de Kilimanjaro - op de voet.

Kilimanjaro beklimmen met War Child

De 73 deelnemers aan de zesde editie van onze Kili-Challenge luiden het nieuwe decennium op een heel bijzondere manier in. Verdeeld over drie expeditiegroepen reizen zij tussen 9 en 27 januari af naar Tanzania. Hier wacht hun een grote uitdaging: het beklimmen van Mount Kilimanjaro - één van de seven summits en 's werelds hoogste vrijstaande berg. Om de top te bereiken reizen de deelnemers door vijf verschillende klimaatzones, van tropisch regenwoud tot ruw, ijskoud terrein. Uhuru Peak (letterlijk: Piek van de Vrijheid) ligt 5895 meter boven de zeespiegel.

Voor kinderen in oorlog

Tijdens de Kili-Challenge halen de deelnemers niet alleen het uiterste in zichzelf naar boven: met hun tocht naar de top van de Kilimanjaro zamelen zij tegelijkertijd zoveel mogelijk geld in voor kinderen in oorlogsgebieden. De afgelopen maanden zijn alle deelnemers druk bezig geweest met de fysieke voorbereidingen én fondsenwerving. Elke Kili-Challenger wordt namelijk uitgedaagd om met onze hulp € 2.400 aan sponsorgeld op te halen. Dat is pittig, maar de afgelopen zes jaar is dat álle deelnemers gelukt.

En hoe! De afgelopen vijf jaar hebben ruim 430 deelnemers bijna 1,6 miljoen euro opgehaald. Hiermee kan War Child meer dan 16.500 kinderen een jaar lang helpen.

Kilimanjaro beklimmen met War Child goed doel

Tijdens de Kili-Challenge halen de deelnemers het uiterste in zichzelf naar boven én zamelen zoveel mogelijk geld in voor kinderen in oorlogsgebieden.

Foto: War Child

Kilimanjaro beklimmen met War Child

De afgelopen vijf jaar hebben ruim 430 Kili-Challengers bijna 1,6 miljoen euro opgehaald: hiermee kunnen wij ruim 16.500 kinderen een jaar lang helpen.

Foto: War Child

“Ben ik wel fit genoeg, kan ik wel tien dagen zonder mijn gezin, of zonder mijn mobiel? Mijn twijfels bleken voor niets. Wat een avontuur. De natuur is prachtig en elke dag anders. Het uitzicht. De groepsdynamiek. De gidsen. Een ervaring om nooit te vergeten."
Lana, Kili-Challenger 2019

Actrices naar de top

Dit jaar doen actrices en vriendinnen Anne-Marie Jung, Eva van der Gught en Tina de Bruin mee aan de Kili-Challenge. Eva: “Anne-Marie, Tina en ik kennen elkaar door en door. Deze uitdaging samen met hen aangaan maakt het extra bijzonder. We hebben nu ruimte om iets te doen voor kinderen en mensen die niet zo gezegend zijn als wij.” Ook Tina durft het samen met Anne-Marie en Eva wel aan: “De Kilimanjaro beklimmen is een uitdaging, maar staat niet in verhouding tot de uitdagingen waarmee vluchtelingen en kinderen in oorlogsgebieden dagelijks te maken hebben.”

Voorbereid aan de voet van de berg

Eva, Anne-Marie en Tina gaan met expeditiegroep drie mee. Momenteel zijn zij samen met de andere Kili-Challengers druk bezig met fysieke voorbereidingen. Zo leren de deelnemers omgaan met kou door een paar minuten in een ijsbad te zitten, trainen zij hun uithoudingsvermogen tijdens een booth camp en wennen zij aan de hoogte in een hoogtekamer. Alles om zo goed mogelijk voorbereid aan de voet van de Kilimanjaro te verschijnen.

War Child Kili-Challenge - Kilimanjaro beklimmen

Als je de kou, hoogte en vermoeidheid hebt getrotseerd, wacht je de ultieme beloning: een zonsopkomst vanaf de top van de Kilimanjaro.

Foto: War Child

Actrices Kilimanjaro beklimmen voor War Child

Dit jaar doen actrices en vriendinnen Anne-Marie Jung, Eva van der Gught en Tina de Bruin mee aan de Kili-Challenge.

Foto: War Child

“Je wordt fysiek en mentaal flink op proef gesteld. Je verbaast je over wat je kan, komt jezelf tegen, sleept elkaar er doorheen. Want je weet waarvoor je het doet: zoveel mogelijk kinderen in oorlog helpen."
Sanne de Baaij, Kili-Challenger 2019

Klimmers op de voet volgen

Benieuwd hoe het onze Kili-Challengers vergaat op de magische berg in Tanzania? Volg de toppers op de voet met onze live GPS tracker! Ook kun je de klimmers nog steeds steunen door te doneren op hun actiepagina.

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer weten over de Kili-Challenge? Ontdek alles over deze ultieme uitdaging en wie weet sta jij in 2021 wel op het dak van Afrika.