War Child en NPO Radio 2 bundelen krachten op De Avond van de Vrede

18 september 2020

Meisje steekt vingers in de lucht vredesteken peace teken - War Child in Sri Lanka
In aanloop naar de Internationale Dag van de Vrede bundelen wij op 20 september onze krachten met NPO Radio 2. In een vier uur durende thema-uitzending genaamd 'De Avond van de Vrede', vragen Leo Blokhuis en Henk van Steeg aandacht voor de 149 miljoen kinderen die opgroeien in conflictgebieden en dagelijks kampen met geweld en verlies. Luister zondagavond mee van 20:00 uur tot middernacht.

Luister naar 'De Avond van de Vrede'

Tijdens De Avond van de Vrede komt de luisteraar door middel van een indrukwekkende reportage, opgenomen in een asielzoekerscentrum, meer te weten over het spel- en bewegingsprogramma TeamUp. Breinprofessor Erik Schreder vertelt hoe muziek het brein kan helpen bij het verwerken van traumatische oorlogservaringen. Luisteraars kunnen tijdens de uitzending nummers aanvragen die in het teken staan van oorlog en vrede. En zijn er live-optredens van artiesten als Naaz en The Analogues.

“Het is belangrijk om stil te staan bij de miljoenen kinderen die niet opgroeien in vrede. En hen op een juiste manier te steunen”, zegt presentator Leo Blokhuis. “Muziek is daarbij een krachtig middel. Een uitlaatklep. Want als wij deze kinderen nu niet helpen, wordt de vicieuze cirkel van oorlog en geweld nooit doorbroken. War Child heeft deze kennis en zet deze wereldwijd in.”

“Het is belangrijk om stil te staan bij de miljoenen kinderen die niet opgroeien in vrede. En hen op een juiste manier te steunen. Muziek is daarbij een krachtig middel."
Leo Blokhuis
Meisje Sri Lanka met vrienden buiten voor een gebouw - War Child

War Child helpt kinderen over de hele wereld de vicieuze cirkel van geweld doorbreken

Foto: Marcel van der Steen

Meisje uit Sri Lanka kijkt camera in - War Child programma in Sri Lanka

Met psychosociale steun, onderwijs en bescherming helpen wij kinderen een hoopvolle toekomst opbouwen

Foto: Marcel van der Steen

Een hoopvolle toekomst tegemoet

War Child weet én ziet dat kinderen sterker zijn dan oorlog. Met muziek, spel en beweging spreekt War Child de veerkracht van kinderen aan en leren ze spelenderwijs omgaan met hun vreselijke ervaringen. Kinderen krijgen weer vertrouwen in zichzelf, in anderen en durven vooruit te kijken. Ze komen los van de oorlog en zijn in staat om bij te dragen aan een geweldloze samenleving. Op deze manier bouwen ze aan een hoopvolle toekomst.

Muziek is onderdeel van onze psychosociale steun

Met deze thema-uitzending laten War Child en NPO Radio 2 zien dat kinderen die opgroeien in oorlog en geweld met de juiste hulp de draad prima kunnen oppakken. Met muziek als onderdeel van psychosociale steun, maar altijd in combinatie met onderwijs en bescherming. Om nóg meer kinderen te bereiken, is de hulp van de luisteraars en ieder ander hard nodig. Daarom roept de organisatie hen op Friend van War Child te worden.