Dit zijn onze hoogtepunten van 2019

4 februari 2020

Venezuelan refugee children participate in War Child's TeamUp
Afgelopen jaar hebben we veel bereikt: van klein persoonlijk succes tot grote nieuwe projecten. We kunnen er veel woorden aan wijden, maar liever laten we het je gewoon zien.

Acute hulp aan gevluchte Venezolaanse kinderen

Politieke en economische onrust joeg ruim vier miljoen Venezolanen hun huis uit. Een deel belandde in vluchtelingenkamp 'Centro de Atención Integral Maicao', net over de Colombiaanse grens. Ons groeiende programma TeamUp biedt gevluchte kinderen hier de steun die zij zo hard nodig hebben. Voor deze kinderen maken deze activiteiten een wereld van verschil. Het leidt hen even af van hun onzekere en stressvolle situatie.

Venezolaanse vluchtelingen in Colombia - War Child

Deze vader en dochter uit Venezuela zijn, net zoals miljoenen landgenoten, op zoek naar eten, onderdak en medicatie.

Foto: War Child

Met wetenschappelijk onderzoek ons werk kracht bijzetten

25 jaar geleden ging onze eerste actie, 'Knuffels voor Kosovo' van start. Ons team van wetenschappers onderzoekt dag in dag uit of onze programma's effectief zijn, wat er beter kan en hoe we nog meer kinderen kunnen bereiken. Door deze kritische houding zorgen we ervoor dat wij, net zoals de kinderen in onze programma's, voortdurend blijven leren en groeien.

Girl Uganda with teddy bear in hands looking into the camera - War Child projects

Van Oeganda (zoals het meisje op deze foto) tot Jemen - kinderen in conflictgebieden verdienen de beste steun die wij hen kunnen bieden.

Foto: Michael Jessurun

Gevluchte kinderen op Nederlandse scholen helpen

Sinds vorig jaar bieden wij ons TeamUp-programma voor gevluchte kinderen aan op zeventien scholen door heel Nederland. De sport-, spel- en bewegingsactiviteiten helpen gevluchte kinderen spelenderwijs omgaan met emoties als angst, boosheid en stress. In het onderwijs is de vraag naar deze methodiek groot. Tijdens ons jaarlijkse evenement de TeamUp-Date deelden we met onze ambities met onze partners en deden we het parachutespel zodat ze het effect van onze activiteiten zelf konden ervaren.

Parachute spel tijdens TeamUp War Child

Docent Susan: "Als TeamUp er niet zou zijn, zou dat echt een gemis zijn voor deze kinderen. Ze gebruiken de sessies om te ontladen."

Foto: War Child

20.803 mensen hebben #getekendvoorhetleven

Begin oktober 2019 overhandigden wij samen met kinderen en jongeren uit conflictgebieden ruim 20.000 handtekeningen aan prinses Mabel en Sigrid Kaag, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De petitie was een belangrijke eerste stap om meer geld vrij te maken voor psychosociale steun aan kinderen in oorlog.

Petitie-overhandiging Minister Kaag - War Child Holland

Onze petitie #getekendvoorhetleven voor psychosociale steun als noodhulp kreeg massale steun en aandacht.

Foto: War Child

Veerkracht versterken in Oeganda

In Oeganda zijn meer dan een half miljoen gevluchte kinderen uit omringende landen. De tocht naar Oeganda was vaak lang, zwaar en in veel gevallen traumatiserend.
Onze sport- en spelactiviteiten en onderwijsprogramma's hier helpen kinderen hun veerkracht opbouwen. Zo kunnen zij stap voor stap herstellen van de gevolgen van hun vlucht.

Boy in Uganda joining TeamUp _War Child

Wij leren kinderen en jongeren in Oeganda samenwerken, op zichzelf vertrouwen en conflicten op een goede manier oplossen

Foto: Michael Jessurun

Innovatieprijs voor onderwijsproject

Begin 2019 won ons onderwijsprogramma Can't Wait to Learn een prestigieuze prijs van UNESCO. De innovatieprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan projecten die techniek inzetten om onderwijs overal ter wereld mogelijk te maken. Met tabletonderwijs leren wij kinderen in conflictgebieden lezen, schrijven en rekenen.

Custom gaming technology for quality education: Can't Wait to Learn

Can't Wait to Learn wordt per land aangepast aan de onderwijscurricula en de leefwereld van de kinderen - en kinderen werken zelf mee aan het ontwikkelen van het spel.

Foto: Michael Jessurun

Veilige Plekken voor ruim 3000 extra kinderen

Op onze Veilige Plekken kunnen kinderen zoals Sumaya weer onbezorgd spelen met leeftijdsgenoten. Ook helpen we kinderen hier omgaan met de dagelijkse stress en het verwerken van angst, depressie of groot verdriet. Met het resultaat van onze eindejaarscampagne kunnen wij maar liefst 3125 extra kinderen een Veilige Plek geven.

War Child helpt kinderen in oorlog weer kind zijn op veilige plekken - Irak

“Vroeger was ik altijd boos, heel boos. Maar sinds ik bij War Child ben, ben ik een beetje rustiger geworden."

Foto: War Child UK

steun War Child 2019 2020