Prestigieuze UNESCO-prijs voor ons innovatieve onderwijsproject met tablets

26 februari 2019

War Child Can't Wait to Learn- Roger in Uganda_War Child Uganda_190918
Ons innovatieve onderwijsprogramma Can't Wait to Learn heeft een prestigieuze prijs van UNESCO gewonnen. Met dit programma leren wij kinderen in conflictgebieden via educatieve spellen lezen, schrijven en rekenen. Lees hoe wij deze kinderen het onderwijs geven waar ze het recht op hebben.

ICT in het onderwijs

De 'King Hamad Bin Isa Al-Khalifa Prize on Innovation in Education' van UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization) wordt jaarlijks uitgereikt aan individuen en organisaties met grensverleggende projecten, gericht op verbetering van onderwijs met ICT. Denk hierbij aan projecten die techniek inzetten om problemen met infrastructuur te overwinnen, om zo onderwijs overal ter wereld mogelijk maken.

Kwaliteitsonderwijs, ongeacht de situatie

Ons programma Can’t Wait to Learn – dat we in samenwerking met (inter)nationale partners als UNICEF, Ministeries van Onderwijs en &Ranj uitvoeren – leert kinderen via tabletonderwijs lezen, schrijven en rekenen.

Wat maakt de technologie van Can’t Wait to Learn zo baanbrekend? Het antwoord is simpel: de lesmethode kan altijd en overal, tijdens of vlak na conflict, op korte termijn worden ingezet. Ongeacht toegang tot elektriciteit en internet. Zo voorkomen we dat er een generatie kinderen buiten de boot valt. Want kinderen kunnen niet wachten met leren.

“We zijn ontzettend trots met deze internationale erkenning vanuit UNESCO en het Koninkrijk van Bahrein. Via Can’t Wait to Learn kunnen kinderen dankzij educatieve spellen op tablets toch snel, flexibel en innovatief onderwijs volgen, ook in contexten met beperkte middelen en infrastructuur."
Kate Radford, Can't Wait to Learn-programmadirecteur
Kinderen leren in Libanon via War Child's Can't Wait to Learn op tablets - meisje bij raam

Kinderen in Lebanon leren door te spelen met onze educatieve tablets

Foto: War Child

Can't Wait to Learn Soedan

De educatieve tablets worden opgeladen met hulp van zonne-energie

Foto: War Child

Ontworpen voor en door kinderen

Can’t Wait to Learn gaat niet uit van een one size fits all-model. Het spel wordt per land aangepast aan de onderwijscurricula en de leefwereld van de kinderen. Kinderen werken zelf mee aan het ontwikkelen van het spel. Aan de hand van hun tekeningen en verhalen ontwikkelen wij samen met lokale illustrators een passende digitale leeromgeving. Zo worden de kinderen tijdens het spelen ondergedompeld in een leeromgeving die hun eigen omgeving weerspiegelt. De educatieve spellen zijn er op verschillende niveau's, zodat ook kinderen met een leerachterstand kunnen leren. Zo volgt ieder kind een eigen leertraject.

Een nieuw spel ontwikkelen in zeven stappen:

Uitreiking

De prijs wordt 12 maart op het hoofdkwartier van UNESCO in Parijs uitgereikt in de aanwezigheid van de afgevaardigden van het koninkrijk van Bahrein. Can’t Wait to Learn-programmadirecteur Kate Radford zal namens ons de prijs in ontvangst nemen.

Can't Wait to Learn wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij, IKEA Foundation, Google.org, USAID, UKAID door de Humanitarian Education Accelerator, UNHCR, UNICEF, CISCO Foundation, Mission Bambini en particuliere giften.