Sandra en haar camera steunen War Child al jaren

“Ik word hier echt heel zenuwachtig van”, klinkt het door de telefoon. Ze staat namelijk liever achter de camera dan ervoor. Maar voor één keer ontkomt Sandra Ruhe er niet aan. De vrouw die al jaren prachtige plaatjes schiet voor War Child, waaronder deze #goedbezig-serie, staat nu zelf even in het centrum van de aandacht.
Sandra en haar camera steunen War Child al jaren

Via haar familiebedrijf kwam Sandra in contact met ons werk. De klik was snel gevonden: fotografie

Foto: Alwin Ruhe

Al jaren is Sandra goed bezig voor War Child

Sandra: “Van gala’s tot golfevenementen, maar ook TeamUp en deze #goedbezig serie heb ik inmiddels mogen fotograferen"

Foto: Alwin Ruhe

Een goede klik

Toen haar familiebedrijf (beheer in onroerend goed) in 2016 Business Friend werd, kwam Sandra meer en meer in contact met ons werk. De klik was snel gevonden: fotografie. Sandra was al jaren een gepassioneerd fotografe en bood spontaan haar hulp aan. “Van gala’s tot golfevenementen, maar ook TeamUp heb ik inmiddels mogen fotograferen. Ik doe dat met ongelooflijk veel plezier.” En natuurlijk deze serie waarin al ruim anderhalf jaar maandelijks bijzondere initiatieven van bedrijven en particulieren voor het voetlicht worden gebracht.

Sandra is erg te spreken over onze samenwerking. “Het is een ontzettend warm bad vol met gepassioneerde mensen. Ongelooflijk hoe men begaan is met de organisatie, kinderen in oorlog en sponsoren en partners. Dat voel je meteen als je aangesproken wordt: hoe groot of klein jouw bijdrage aan War Child ook is."

“War Child is een ontzettend warm bad vol met gepassioneerde mensen"
Sandra Ruhe
Sandra en haar camera steunen War Child al jaren

Al ruim anderhalf jaar maakt zij prachtige foto's voor deze #goedbezig serie - over bijzondere initiatieven van bedrijven en particulieren

Foto: Alwin en Sandra Ruhe

Sandra Ruhe in actie voor War Child

En ze zou graag nog meer willen doen voor kinderen in oorlog

Foto: Cynthia Snijders

De meeste mensen deugen

Wat het haar eigenlijk oplevert? “Een meeste-mensen-deugen-gevoel. Ik vind het heel bijzonder om steeds weer mensen en bedrijven te kunnen fotograferen die zich zo hard inzetten voor War Child.” Desgevraagd zou ze best nog meer willen doen. “Als ik een keer in het buitenland van dienst kan zijn, dan doe ik dat graag. Om het belangrijke werk ter plekke te kunnen zien.”

Sandra geeft aan het liefst vandaag nog in haar auto te stappen om naar een gebied te reizen om te helpen. Ze realiseert zich dat dat niet zomaar gaat natuurlijk. “Daarom voel ik mij soms ook erg machteloos en verdrietig. En zeker als je dan kinderen in een oorlog ziet of bijvoorbeeld een vader die zijn kind zoekt.”

Nu zelf even in het centrum van de aandacht

Daar waar zij normaal achter de camera staat, is dat voor nu een keertje anders. “Het levert mij veel stress op. Ik voel mij eigenlijk alleen maar zeker als ik een camera in mijn hand heb. Dan is er niets aan de hand, maar zo niet dan weet ik mij soms geen houding te geven.” Haar man (‘mijn fotomaatje’) heeft voor dit interview de foto’s gemaakt, maar Sandra heeft ze nog wat bewerkt. “Ik kan het toch niet loslaten…”

“Ik vind het heel bijzonder om steeds weer mensen en bedrijven te kunnen fotograferen die zich zo hard inzetten voor War Child"
Sandra Ruhe
Sandra en haar camera steunen War Child al jaren

Wil jij net zoals Sandra ons werk steunen? Word ook Business Friend of kom in actie op een manier die bij jou past

Foto: Alwin Ruhe

#Goedbezig voor War Child

Sandra is al jaren #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door haar bijzondere steun? Word ook Business Friend en werk samen met ons aan een betere toekomst voor kinderen in oorlog. Of neem contact met ons op, dan kijken we samen wat we voor elkaar kunnen betekenen. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.