Limpens staat al 20 jaar "100% achter War Child"

Wat zijn opa ooit in 1930 begon, is inmiddels grotendeels in handen van Guus’ eigen twee zoons Thijs en Jasper. Vanuit het Limburgse Elsloo runt de familie Limpens het gelijknamige logistiek- en transportbedrijf. Twintig jaar geleden besloot Guus dat hij #goedbezig wilde gaan voor War Child. En hoe!
Limpens is Goed Bezig voor War Child - gezin Limpens zet zich in voor kinderen in oorlog

Familie Limpens uit Elsloo steunt al twintig jaar onze missie voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Limpens is Goed Bezig voor War Child - Guus Limpens en vrouw

Guus Limpens legt uit: "we besloten War Child te steunen, want kinderen lijden het meest in oorlog"

Foto: Sandra Ruhe

Iets doen voor anderen

“We hadden goede jaren achter de rug en ik had het familiebedrijf net in 2000 overgenomen”, blikt Guus (61) terug. “Ik wilde iets doen voor andere mensen. We besloten War Child te steunen, want kinderen lijden het meest in oorlog. Volwassenen kunnen zich misschien zelf nog redden.”

De steun is eigenlijk puur financieel, want als logistiek bedrijf kunnen we niet zoveel meer betekenen voor War Child, legt Guus uit. “Behalve in 2012 toen we twee wagens regelden voor de Radio538-tour door Nederland. Nee, wij zijn er vooral voor het geld en bemoeien ons niet met de inhoud. Ik zie mijzelf ook geen maand in een programmaland werken met kinderen hoor. Zingen en dansen ziet niet in mijn aard”, lacht hij breeduit.

“Wat wij van War Child kunnen leren? De manier en het enthousiasme waarop medewerkers van War Child zich geheel onbaatzuchtig met 150% inzetten voor kinderen in zeer moeilijke situaties. Dat vind ik heel knap."
Guus Limpens
Limpens is Goed Bezig voor War Child - foto voor transport

In 2012 regelde Limpens twee wagens voor onze Radio538-tour - "maar verder is onze steun puur financieel"

Foto: Sandra Ruhe

Limpens is Goed Bezig voor War Child - familie voor kinderen in oorlog

In 2030 viert het het logistiek- en transportbedrijf alweer zijn honderdste verjaardag

Foto: Sandra Ruhe

Limpens door de jaren heen

Omdat het bedrijf richting de honderd jaar gaat, kan het buigen op veel geschiedenis. “In de Tweede Wereldoorlog was ons bedrijf nog klein. De Duitsers confisqueerden twee vrachtwagens. Mijn opa mocht een kapotte auto van de Duitsers terugkopen. Hij had gelukkig snel zijn derde auto uit elkaar weten te schroeven en begraven. Zo heeft hij zich door de oorlog gewurmd. In de wederopbouw ging het goed met Limpens, want wij reden stenen door heel Limburg heen.” Goede tijden, hoe raar dat misschien ook klinkt, beseft Guus zich ook.

“Wij staan 100% achter War Child - nu en in de toekomst"
Familie Limpens

Voor 100% achter onze missie

Gevraagd naar hoe hij de wereld heeft zien veranderen sinds 2002, zegt hij: “Veel mensen klagen, terwijl ze niet weten hoe goed ze het hebben. Ik was laatst nog in gesprek met iemand die vond dat elke asielzoeker er één teveel is. Dan moet ik eigenlijk gewoon weglopen, want ik kan daar niets mee. Ga maar eens in die landen kijken, dan weet je hoe bevoorrecht wij hier zijn. We hebben het hier zo goed, maar daar moet je wel hard voor werken. Dat vind ik een must. Dat heb ik meegekregen van mijn vader en opa.”

Dat heeft hij op zijn beurt weer aan zijn zonen Thijs en Jasper doorgegeven. Net als de vriendschap met War Child. Zij knikken dan ook instemmend. “Wij staan 100% achter War Child en zullen dat ook in de toekomst blijven”, aldus de familie Limpens.

Limpens is Goed Bezig voor War Child - familie Limpens

Familie Limpens: “wij staan 100% achter War Child en zullen dat ook in de toekomst blijven”

Foto: Sandra Ruhe

#GoedBezig voor War Child

De familie Limpens is #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Kom dan ook in actie op een manier die bij jouw onderneming past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.