Bas van Buy Aid: “We hopen een klein beetje verschil te maken"

Dit kun je met recht een hechte vriendschap noemen. Vanaf 2011 zetten Bas Kuipers en zijn team zich in voor War Child. Het van origine Deense bedrijf Buy Aid verkoopt kantoorartikelen, koffie en chocola. Daarvan gaat 10% naar War Child, ongeacht of het bedrijf winst of verlies draait. Wie tien jaar lang tonnen heeft opgehaald, verdient daarom zeker het predicaat #goedbezig.
Buy Aid zet zich in voor War Child - Goed Bezig

Al tien jaar zetten Bas en zijn team van Buy Aid zich in voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Buy Aid zet zich in voor War Child - Goed Bezig

Van al hun kantoorartikelen, koffie en chocola gaat 10% naar War Child

Foto: Sandra Ruhe

Passie in woord, gebaar én het doen

“Het klikte vanaf het eerste moment”, legt Bas uit. De financieel directeur van Buy Aid kent War Child inmiddels door en door. De keuze voor de organisatie was mede ingegeven door het feit dat het qua marketing voor hen interessant is, omdat kinderen niet politiek zijn. “Wat wij van War Child kunnen leren, is de passie in woord en gebaar, maar vooral in het doen. Ze zijn er 110% van overtuigd dat War Child het beste is wat iemand kan overkomen. Ik houd daar van en ben er wel eens jaloers op. Want ik heb dat niet elke dag in mijn werk hoor.”

Tien jaar inmiddels, een heus jubileum. Het contract wordt met twee jaar verlengd. Buy Aid zal bovendien rond de feestdagen zijn klanten extra korting aanbieden waar War Child direct van profiteert. Met de opbrengsten kan War Child onder meer veilige plekken bieden aan kinderen in oorlog. Dat is hard nodig, weet Bas ook. “War Child houdt ons voortdurend op de hoogte van het werk. Wat doen ze precies en wat zijn de effecten? Zo kunnen wij dat weer overbrengen aan onze klanten.”

“Wat wij van War Child kunnen leren, is de passie in woord en gebaar, maar vooral in het doen."
Bas Kuiper, financieel directeur van Buy Aid

Vluchten doe je niet voor de lol

Bas: “Het is niet meer ‘een ver-van-ons-bed-show’. Het programma TeamUp wordt nu uitgevoerd in Nederland. Mensen vluchten niet voor niets naar hier. Of naar Libanon waar ze hutjemutje in een kamp zitten. Dat doe je niet voor de lol. Ik kan niet tegen het onrecht dat volwassenen idioten in oorlog stoer willen doen ten koste van heel veel mensen, maar vooral van kinderen. Dieptriest.”

Oorlog is een thema dat ook in zijn familie speelde. Zijn vader en gehele familie zaten in een Jappenkamp. “Het was thuis geen onderwerp van gesprek. Veel mensen die terugkwamen zeiden: dit boek is gesloten en daar praten we nooit meer over. Het heeft verder geen invloed gehad op mijn doen en laten, al ben ik wel nieuwsgierig om die plek in Indonesië eens te gaan bezoeken.”

Buy Aid zet zich in voor War Child - Goed Bezig

Bas: "De jarenlange steun aan War Child is de prestatie is van een hardwerkend, loyaal verkoopteam"

Foto: Sandra Ruhe

Buy Aid zet zich in voor War Child - Goed Bezig

Rond de feestdagen biedt Buy Aid extra korting aan - en draagt zo nóg meer bij aan onze missie voor kinderen

Foto: Sandra Ruhe

Een decennia lang steun

Terug naar het nu. “We hopen gewoon een klein beetje het verschil te kunnen maken”, glimlacht Bas. Hij benadrukt dat het de prestatie is van een hardwerkend verkoopteam dat altijd loyaal is gebleven aan War Child. Ook in mindere tijden en werkend vanuit huis. In het afgelopen decennium heeft War Child dankzij hun steun meer dan 3.000 kinderen kunnen helpen. Dat noemen we geen klein beetje verschil meer, maar een impact van jewelste!

#goedbezig voor kinderen in oorlog

Bas en Buy Aid zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Kom dan ook in actie op een manier die bij jouw onderneming past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.