Carolien klimt met haar leerlingen voor kinderen in oorlog

“Als ík ga klimmen, moeten alle zeshonderd kinderen ook gaan klimmen!” Dat hebben de leerlingen van de OBS De Venen in Reeuwijk geweten. Samen met hun leerkracht (en stewardess) Carolien stegen zij tot grote hoogte. Op de klimwand waren zij #goedbezig voor War Child.
Carolien Bunnik is met haar school #GoedBezig voor War Child

“Als ík ga klimmen, moeten alle zeshonderd kinderen ook gaan klimmen,” zegt docente Carolien Bunnik

Foto: Sandra Ruhe

Klimmen voor kinderen in oorlog: Carolien en haar school zijn #GoedBezig voor War Child

Samen met haar leerlingen van de OBS De Venen in Reeuwijk klom Carolien voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Kilimanjaro beklimmen voor War Child

Toen de topman van KLM vlak voor corona Carolien Bunnik (43) en tien collega’s benaderde om de Kilimanjaro voor War Child te gaan beklimmen, twijfelde zij geen moment. De pandemie gooide helaas roet in het eten, maar de enthousiaste juf heeft onlangs weer nieuw leven in het plan geblazen. Carolien was zo enthousiast dat ze haar hele school vast meenam in haar actie om geld op te halen voor War Child.

“Samen met Mountain Networks zijn we drie dagenlang gaan klimmen in een klimhal. De hele school deed mee. De kinderen konden zich met een totaalbedrag laten sponsoren of per verticale meter. De gymleraren hadden bovendien een stormbaan uitgezet waar de leerlingen van groep 8 de jongste kinderen hielpen. Ja, we hebben het nogal groots aangepakt.”

“We zijn drie dagen lang gaan klimmen in een klimhal. De hele school deed mee. We hebben het nogal groots aangepakt."
Carolien Bunnik, leerkracht aan OBS De Venen

Een glimlach van oor tot oor

En dat zie je direct terug in de opbrengst. De teller staat momenteel al op ruim 26.000 euro. Carolien is supertrots. Ze glimlacht van oor tot oor als ze terugkijkt op de actie. “Wat ik belangrijk vind is dat de kinderen zich realiseren dat het niet vanzelfsprekend is dat ze op de fiets naar school, sport en vrienden kunnen. Dat we allemaal dankbaar zijn dat onze wieg in Nederland stond en dat je hier mag wonen.”

Oorlog bespreken in de klas

Naast ons lesprogramma speelde de documentaire van War Child-ambassadeur Quinty Misiedjan ook een rol. “Dat Venezolaanse meisje dat gevlucht was naar Colombia en daar op school wordt gepest. Ik houd het dan niet droog, dat raakt mij zo. Als we het over oorlog in de klas hebben zijn de kinderen muisstil. Het komt echt bij ze binnen. Dat geldt ook voor de beelden uit Oekraïne.”

“Als we het over oorlog in de klas hebben zijn de kinderen muisstil. Het komt echt bij ze binnen. Dat geldt ook voor de beelden uit Oekraïne."
Carolien Bunnik, leerkracht aan OBS De Venen
OBS De Venen is #GoedBezig voor War Child

Carolien is supertrots op haar leerlingen en hun gezamenlijke actie voor kinderen in oorlog

Foto: Sandra Ruhe

Klimmen voor kinderen in oorlog: Carolien Bunnik en haar school zijn #GoedBezig voor War Child

"Als we het over oorlog in de klas hebben zijn de kinderen muisstil. Het komt echt bij ze binnen," vertelt Carolien

Foto: Sandra Ruhe

Al klimmend de touwtjes in handen

Carolien is blij dat ze als school zoveel hebben opgehaald. “War Child heeft het ons voorgerekend: met dit bedrag kunnen ruim 3.200 kinderen een maand worden geholpen. Tegelijkertijd denk ik: dat is eigenlijk een druppel op de gloeiende plaat. Maar er is meer: onze leerlingen denken nu meer over dit onderwerp na én hebben geleerd om samen te werken. Bij het klimmen hadden ze letterlijk de touwtjes van een ander in handen. Dat soort samenwerkingen moeten we eigenlijk veel vaker doen. Met zoveel nieuwe energie kan ik straks bijna ongetraind de Kili op!”

Klimmen voor kinderen in oorlog: Carolien en haar school zijn #GoedBezig voor War Child

Met hun prachtige actie kunnen wij ruim 3.200 kinderen in oorlog een maand lang helpen

Foto: Sandra Ruhe

#GoedBezig voor War Child

Carolien en de leerlingen van OBS De Venen zijn #goedbezig voor War Child. Ben jij geïnspireerd geraakt door hun bijzondere steun? Kom dan ook in actie op een manier die bij jou of jouw onderneming past. Want alleen sámen halen we de oorlog uit een kind.