Elk kind in oorlog rekent op een toekomst

Wereldwijd kunnen kinderen door de coronacrisis niet naar school. Voor kinderen die door oorlog hun familie, vrienden en huizen zijn kwijtgeraakt, is school zoveel meer dan een plek om te leren. Het is een plek waar ze zich veilig voelen in tijden van stress en onzekerheid. Waar ze kunnen spelen en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Het is de basis van een hoopvolle toekomst.

Op dit moment hebben 463 miljoen kinderen geen toegang tot onderwijs op afstand. Om te voorkomen dat een hele generatie zonder toekomst opgroeit, komt War Child met innovatieve oplossingen. Wij bereiken kinderen per WhatsApp, via radiolessen en unieke onderwijstablets. Ondertussen houden wij in het dagelijkse contact hun psychosociale welzijn en dat van hun ouders in de gaten. En daar houden onze inspanningen niet op. We ondersteunen leraren met coaching op afstand en digitale cursussen. Want kwalitatief onderwijs begint bij goed opgeleide leraren.

Op deze manier krijgen kinderen in oorlog het onderwijs dat ze verdienen. Geen kind wordt vergeten. Want elk kind in oorlog rekent op een toekomst.

Hoe we samen steun kunnen bieden
Elk kind in oorlog rekent op een toekomst - War Child

Help kinderen aan onderwijs op afstand

Ik help eenmalig met €

Geef een digitaal onderwijspakket, met onder meer een USB-stick en online lessen

Geef twee kinderen lesmaterialen en schoolspullen

Geef drie kinderen onderwijs op een tablet

Ik help een kind aan onderwijs en psychosociale steun

Ik help twee kinderen aan onderwijs en psychosociale steun

Ik geef vijf kinderen elke maand onderwijs en psychosociale steun

Hoeveel kinderen hebben we geholpen tot nu toe?

Voor €75.000
helpen we 7.500 kinderen aan onderwijs op afstand

7.453 kinderen krijgen onderwijs