Wees maar niet bang

Natuurlijk ben je als kind doodsbang wanneer je bommen hoort vallen, weg moet rennen voor een explosie. Natuurlijk ben je bang als je moet vluchten, je huis achter moet laten. Bang dat je vanwege corona opgesloten zit in een benauwde tent in het kamp.

Nog altijd groeien wereldwijd 160 miljoen kinderen op in oorlog. Angst kan ze hun leven lang achtervolgen, ook als het geweld allang voorbij is. De beelden spelen zich telkens weer af. War Child helpt kinderen omgaan met hun angst. “Dat je even pauze kan nemen in je hoofd”, legt een van de kinderen uit. Waar ze ook zijn.

We geven kinderen een veilige plek. En waar kinderen niet kunnen samenkomen vanwege corona, zorgen we ervoor dat ze zich in ieder geval veilig kunnen voelen. We gaan de straat op, de kampen in en zoeken ze thuis op - met alle gepaste voorzorgsmaatregelen. We praten met ze via de telefoon of WhatsApp. Dit helpt. Het geeft kinderen het gevoel dat ze er niet alleen voor staan.

Dit kunnen we niet alleen, we hebben jouw hulp nodig! War Child werkt in 17 landen, van Libanon tot Colombia. Waar een kind ook woont, wij willen voor het einde van het jaar minstens 3.000 extra kinderen helpen. Zodat ook zij kunnen bouwen aan een hun toekomst – vrij van angst en gevaar. Help jij mee?

Hoe we samen steun kunnen bieden
Tekening van een veilige plek - huis - doodle - War Child

Een veilige plek voor elk kind

Ik help eenmalig met €

Ik geef een gezin een psychosociaal pakket met spellen en oefeningen

Ik geef een kind een jaar lang psychosociale steun, bescherming en onderwijs

Ik geef intensieve training voor lokale begeleiders

Ik geef een kind psychosociale steun, bescherming en onderwijs

Ik geef twee kinderen psychosociale steun, bescherming en onderwijs

Ik geef drie kinderen psychosociale steun, bescherming en onderwijs

Dit zijn voorbeeldbedragen die op verschillende manieren wereldwijd kunnen worden ingezet voor hulp aan kinderen in oorlog.

DOE MEE

Samen helpen we 3000 kinderen aan een veilige plek

Een veilige plek voor 2654 kinderen