Laat geen kind alleen

In Gaza staan veel kinderen er helemaal alleen voor. Letterlijk. Ze hebben dringend behoefte aan voedsel en bescherming.

Ondanks alle enorme beperkingen en het constante geweld kan War Child, dankzij ons lokale netwerk, nog steeds in actie komen. We delen voedsel en schoon drinkwater uit aan kinderen en bieden ook mentale noodhulp. Maar dit is nog lang niet genoeg.

En hoe gaan kinderen hun heftige ervaringen straks verwerken? Zodat ze deze niet een leven lang met zich meedragen? We blijven kijken naar hun mentale gezondheid. Nu en straks. We laten ze niet in de steek. Ons werk is harder nodig dan ooit.

1 noodhulppakket met voedsel, schoon drinkwater + mentale noodhulp

2 pakketten met voedsel, schoon drinkwater + mentale noodhulp

5 pakketten met voedsel, schoon drinkwater + mentale noodhulp

draag bij aan voedsel, schoon drinkwater + mentale noodhulp

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.

Ja, ik help mee

€200.000

€235.290

War Child steunt gevluchte oorlogskinderen wereldwijd

Lespakket met impact

Oorlog is niet ver weg. Oorlog is meer dan een verhaal van vroeger. Daarom slaan Soldaat van Oranje en War Child een brug tussen het verleden en het heden in ons lespakket voor middelbare scholen. We delen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden.

Lees meer

Wat wij nu doen in Gaza

Omdat War Child al jaren in Gaza aanwezig is, konden we vanaf dag 1 in actie komen. We kunnen helaas niet alles doen wat we zouden willen of normaliter doen in een crisis van deze omvang. De situatie is heel onveilig en er is geen toegang voor extra hulpverleners. We hebben maar een klein team ter plekke dat werkt met een netwerk van lokale partners. Zij staan dag en nacht klaar om alles te doen wat mogelijk is. Zelfs met alle beperkte middelen.

Lees meer