Alle info voor jouw spreekbeurt of werkstuk

Wat leuk dat jij je spreekbeurt houdt of werkstuk maakt over War Child. Download direct jouw spreekbeurt- of werkstukpakket. Vergeet ook niet om gebruik te maken van alle foto’s en video’s. Samen gaan we voor een 10!

Dana vluchtte haar land uit

Stel je voor: er breekt oorlog uit. Je leven staat in één keer op z'n kop. Het is gevaarlijk op straat, het wordt steeds moeilijker om aan eten en drinken te komen. Je ouders besluiten te vluchten naar een ander land. Het overkwam Dana (12). Aan ons vertelt ze hoe dit voor haar was. Door mee te doen aan onze TeamUp-activiteiten voor gevluchte kinderen in Nederland kan ze haar nare ervaringen van zich af zetten.

Dana moest vluchten en doet in Nederland mee met onze projecten

Jesus was een kindsoldaat

Hij woont midden in de jungle van Colombia bij een indianenstam. Waar hij opgroeit is er veel geweld tussen verschillende groepen. Als kind moest Jesus meevechten. Door onze hulp gaat het gelukkig goed met hem, maar dat is wel eens anders geweest. Bekijk de video voor zijn verhaal.

Jesus vertelt hoe hij als kind moest meevechten in de oorlog

Maryam uit Syrië kan weer naar school

Op één van haar reizen voor War Child spreekt TV-presentatrice Jetske van den Elsen met Maryam. Zij is gevlucht uit Syrië. Dankzij onze projecten kan Maryam weer onderwijs volgen en nieuwe vrienden maken. Ze vertelt hoe blij dit haar maakt.

Maryam kan eindelijk weer naar school

Extra materiaal

Wil jij extra materiaal voor jouw spreekbeurt/werkstuk ontvangen? Vul dan onderstaande velden in en wij sturen jou een speciaal pakket met extra informatie, posters en buttons op. Veel succes!

Laat de gegevens hieronder invullen door een ouder/verzorger

Wij registreren jouw gegevens en gaan hier eerlijk mee om. Lees hier waarom.
Dankjewel voor het invullen! Je ontvangt snel het extra materiaal voor jouw spreekbeurt/werkstuk.