Spreekbeurt maken over War Child

Ga jij een spreekbeurt houden en vind je het lastig kiezen tussen alle spreekbeurt-onderwerpen? Maak van je spreekbeurt over War Child een succes met ons spreekbeurt- of werkstukpakket, mooie foto’s en video’s. Samen maken we van jouw spreekbeurt een superspreekbeurt!

Lindsay vluchtte haar land uit

Stel je voor: er breekt oorlog uit. Je leven staat in één keer op z'n kop. Het is gevaarlijk op straat, het wordt steeds moeilijker om aan eten en drinken te komen. Je ouders besluiten te vluchten naar een ander land. Het overkwam Lindsay (8) uit Iran. Aan ons vertelt ze hoe dit voor haar was. Door mee te doen aan onze TeamUp-activiteiten voor gevluchte kinderen in Nederland kan ze haar nare ervaringen van zich af zetten.

TeamUp op School - Leerkracht Cora & Jesus uit Eritrea

Jesus was een kindsoldaat

Hij woont midden in de jungle van Colombia bij een indianenstam. Waar hij opgroeit is er veel geweld tussen verschillende groepen. Als kind moest Jesus meevechten. Door onze hulp gaat het gelukkig goed met hem, maar dat is wel eens anders geweest. Bekijk de video voor zijn verhaal.

Jesus vertelt hoe hij als kind moest meevechten in de oorlog

Nelson uit DR Congo kan weer naar school

Geweld, angst en onzekerheid voerden de boventoon in Nelsons leven in DR Congo – het toneel van al meer dan 20 jaar gewapend conflict. Met het gezin vluchtte hij naar Oeganda nadat ze het doelwit werden van de wrede aanvallen van gewapende rebellengroepen. Nelson doet altijd mee met de activiteiten van War Child, daar leert hij zijn gevoelens een plek te geven.

Nelson vluchtte na bruut geweld en mishandeling in DR Congo.

Extra materiaal voor je spreekbeurt

Wil jij extra materiaal voor jouw spreekbeurt/werkstuk ontvangen met mooie onderwerpen, kindverhalen of extra informatie over ons werk in de verschillende landen? Vul dan onderstaand formulier in en wij sturen jou een speciaal superspreekbeurtpakket met informatie, posters en buttons op. Veel succes!

Informatie voor jouw spreekbeurt/werkstuk

Laat de gegevens hieronder invullen door een ouder/verzorger

Uw recht op privacy is belangrijk voor ons. We verzamelen gegevens in overeenstemming met de GDPR-standaard. Lees hier waarom.
Dankjewel voor het invullen! Houd je brievenbus goed in de gaten! Je ontvangt zo snel mogelijk extra materiaal voor jouw spreekbeurt/werkstuk.