Educatieve spellen op tablets: Can't Wait to Learn

Meer dan 32 miljoen kinderen uit conflictgebieden in de wereld zien nooit een leraar - omdat er in hun land oorlog is of was - of omdat ze gevlucht zijn. Daarom ontwikkelden wij samen met (inter)nationale projectpartners een innovatief onderwijsprogramma: Can’t Wait to Learn. Zo krijgen kinderen in conflictgebieden het onderwijs waar ze recht op hebben.
Can't Wait to Learn - Uganda - War Child

Spannend in het begin, maar al snel hebben de kinderen de smaak van de educatieve spellen te pakken

Foto: War Child

Kinderen in Libanon volgen tablet onderwijs op afstand met Can't Wait to Learn van War Child nu hun scholen zijn gesloten vanwege de corona crisis

Door blijven leren, zelfs als je op de vlucht bent - dankzij tabletonderwijs

Foto: War Child

Tabletonderwijs geeft hoop op kansen

Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Het geeft kinderen hoop, structuur en concrete kansen op een betere toekomst. En dat is belangrijk. Helemaal voor kinderen uit (voormalige) conflictgebieden.

Maar scholen bouwen en leraren opleiden kost tijd, infrastructuur en geld. In de tussentijd valt een hele generatie kinderen die dolgraag wil leren, buiten de boot. Terwijl bewezen is dat onderwijs een belangrijke rol speelt bij het herstel van een land of regio na conflict - en om deze te voorkomen.

Dankzij tabletonderwijs kunnen kinderen samen met hun gemeenschappen het heft in eigen hand nemen. Zo reiken wij hen met educatieve spellen de middelen aan om de armoede achter zich te laten en toe te werken naar een stabiel en veilig leven.

Snel, flexibel en effectief onderwijs met tablets

Via Can’t Wait to Learn (CWTL) kunnen kinderen spelend leren, dankzij educatieve spellen op tablets. Zo leren zij op een flexibele, effectieve en innovatieve manier rekenen en lezen.

De op maat gemaakte educatieve spellen bevatten ingebouwde instructies, praktische oefeningen en een leermanagementsysteem dat de voortgang van kinderen bijhoudt. De leerdoelen zijn afgestemd op officiële onderwijscurricula en goedgekeurd door nationale ministeries. Hierdoor kunnen wij kinderen waar ook ter wereld toepasselijk kwaliteitsonderwijs op tablets bieden.

Dit is Can't Wait To Learn

Voor kinderen, door kinderen

'Op maat gemaakt' onderwijs klinkt mooi, maar wat bedoelen we hiermee? Om ervoor te zorgen dat de kinderen zoveel mogelijk leren van de educatieve spellen, is het belangrijk dat zij zich kunnen herkennen in de spellen. Daarom werken wij samen met lokale illustrators die aan de hand van verhalen, tekeningen en inbreng van kinderen passende digitale leeromgevingen ontwerpen. Zo worden de kinderen tijdens het spelen van de educatieve spellen ondergedompeld in een leeromgeving die hun eigen omgeving weerspiegelt. Hun eigen wereld in tabletformaat, hoe 'echter', hoe beter.

Sterke partnerschappen

Sinds het begin in 2011 heeft Can’t Wait to Learn - destijds nog 'e-Learning Sudan' - grote stappen gezet. Nu geven wij kinderen in verschillende landen tabletonderwijs via de CWTL-methode, waaronder Soedan, Jordanië, Libanon en Oeganda. De kinderen kunnen zowel lees- als rekenonderwijs volgen en de educatieve spellen kunnen worden gespeeld in twee talen (Arabisch en Engels).

Om nóg meer kinderen goed en flexibel tabletonderwijs te kunnen bieden, breiden wij Can't Wait to Learn de komende tijd verder uit. Wij zijn enorm trots dat we dit kunnen doen en dankbaar voor de steun van donoren, partners en ministeries wereldwijd.

Can't Wait to Learn wordt mede mogelijk gemaakt door

Cisco Foundation partner - War Child

Cisco Foundation

De Cisco Foundation zet zich in om sociale problemen op te lossen door middel van financiering en het ondersteunen op het gebied van technologie en expertise. Cisco Foundation steunt de voorbereidingen voor het opschalen van Can’t Wait to Learn.

Naar website
European Commission partner War Child

ECHO

Als onderdeel van de Europese Commissie richt ECHO zich op het bieden van snelle en effectieve humanitaire ondersteuning en bescherming. ECHO ondersteunt de implementatie van Can’t Wait to Learn in Oeganda.

Naar website

Google.org steunt onze projecten door financiering en (technische) expertise. Mede door deze steun kunnen wij Can't Wait to Learn ontwikkelen tot een volledig schaalbare, op maat gemaakte oplossing voor het bieden van tabletonderwijs aan kinderen in conflictgebieden.

Naar website
Humanitarian Education Accelerator partner War Child

Humanitarian Education Accelerator

Een samenwerking van UNICEF en UNHCR, ondersteund door DFID, met als doel kennis opdoen om kwalitatieve pilotprojecten om te kunnen zetten in schaalbare educatieve initiatieven voor vluchtelingen van over de hele wereld. Deze steun is cruciaal om het bereik van Can’t Wait to Learn de komende jaren op te schalen.

Naar website
Ikea Foundation partner War Child

IKEA Foundation

De IKEA Foundation vindt dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs. IKEA Foundation steunt Can’t Wait to Learn in verschillende contexten zodat kinderen in oorlogsgebieden kunnen blijven leren, ook als ze niet naar school kunnen.

Naar website
NPL_logo_2022_RGB

Nationale Postcode Loterij

De Nationale Postcode Loterij steunt ons jaarlijks met een structurele bijdrage van 1,35 miljoen. Daarnaast ontvingen we meerdere malen een Extra Trekking, en kregen wij een schenking uit het Droomfonds. Hiermee kunnen wij o.a. ons onderwijsprogramma Can’t Wait To Learn verder uitbreiden met educatieve spellen.

Naar website
UNHCR UN Refugee Agency partner War Child

UNHCR

UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de VN. Al meer dan 65 jaar leiden en coördineren zij over de hele wereld hulpacties om vluchtelingen te beschermen en oplossingen te zoeken voor de vluchtelingensituatie.

Naar website
UNICEF Logo

UNICEF

UNICEF, (United Nations Children’s Emergency Fund) is de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Al sinds 1989, zorgt UNICEF dat landen die het Kinderrechtenverdrag geratificeerd hebben deze ook respecteren en realiseren. UNICEF steunt Can’t Wait to Learn en is voornamelijk implementatiepartner van het programma in Soedan.

Naar website
USAID partner van War Child

USAID

USAID leidt internationale ontwikkelings- en humanitaire hulp om levens te redden, armoede te verminderen, democratisch bestuur te versterken. Zo helpen zij mensen op een duurzame wijze een toekomst op te bouwen. USAID steunt de onderzoekcomponenten van Can’t Wait to Learn in Jordanie en Libanon.

Naar website

Can't Wait to Learn: help jij ons het verschil maken?

Draag bij aan Can't Wait to Learn

De komende jaren gaan wij Can’t Wait to Learn opschalen, breiden wij het aantal educatieve spellen uit en gaan wij onderzoeken of wij het programma in nieuwe landen kunnen inzetten. Zo willen we het toekomstperspectief van honderdduizenden kinderen getroffen door conflict verbeteren met tabletonderwijs.

Ook bijdragen aan dit of andere projecten van War Child met jouw vaardigheden, financiële steun of invloed? Steun ons. Want deze generatie kinderen kan niet wachten om te leren.

Lees een onderzoeksrapport over CWTL