Damien Rice & Michiel Veenstra lanceren unieke podcast voor War Child

21 september 2018

Amsterdam

Moeder en kind in vluchtelingenkamp in Jordanië - Veilige Plek War Child
3D-podcast geeft kinderen in oorlog een stem op Internationale dag van de Vrede.

De warcast

Op vrijdag 21 september - de Internationale Dag van de Vrede - lanceert War Child een unieke podcast: de Warcast. In samenwerking met onder meer singer-songwriter Damien Rice, dj Michiel Veenstra en Spotify vraagt de organisatie het publiek te luisteren naar de ongehoorde verhalen van kinderen in oorlog.

Jasmine

De Warcast volgt het verhaal van Jasmine (8) uit Syrië. Dankzij de 3D-geluidstechniek ervaart de luisteraar op een ruimtelijke manier wat kinderen moeten doorstaan in oorlogsgebieden en op hun vlucht naar vrede. Er is bewust gekozen voor de vorm van een Podcast omdat het gebrek aan beeld dwingt om echt naar deze kinderen te luisteren.

Just Listen | Warcast van War Child

Just Listen

Michiel Veenstra: “Het is ongehoord wat oorlog met kinderen doet. Daarom vragen wij iedereen: just listen. Ik heb het idee van de Warcast meteen omarmd, omdat ik geloof in deze nieuwe manier van communiceren. De geluidseffecten en het verhaal zijn zo indringend dat het je meteen bij de keel grijpt en eigenlijk niet meer loslaat.”

De Ierse singer-songwriter Damien Rice heeft speciaal voor de podcast drie nummers opgenomen in 3d-audio. De Warcast is vanaf nu te beluisteren via Spotify.