Sri Lanka: hoe nu verder?

25 april 2019

Meisje anoniem foto Sri Lanka - War Child programma
Afgelopen weekend werden meerdere plaatsen op Sri Lanka getroffen door een reeks van bomaanslagen waarbij zeker 250 mensen – waaronder 45 kinderen - het leven verloren en meer dan 500 mensen gewond raakten.

Te midden van het verdriet, de chaos en de verwoesting bekijken we momenteel wat we op korte termijn kunnen doen voor de direct getroffenen.

War Child is al sinds 2010 actief in Sri Lanka, omdat het land 26 jaar lang gebukt ging onder een burgeroorlog tussen de regering en gewapende opstandelingen. Het gewelddadige conflict veroorzaakte meer dan 70.000 doden en zo’n 800.000 mensen zagen zich gedwongen om hun huizen te ontvluchten.

En dan dit.

Net op het moment dat de veerkrachtige Sri Lankaanse bevolking weer in rust en vrede lijkt te leven, wordt het land opgeschrikt door deze terreurdaad. Via onze partnerorganisaties in het oostelijk gelegen Batticaloa horen wij de gruwelijkste verhalen. Op dit moment zijn onze collega’s in direct contact met de getroffen families, die nog steeds lichamen terugkrijgen en volop bezig zijn met afscheid nemen.

Zij zitten middenin hun rouwperiode. Onze gedachten zijn met hen. Maar wij proberen ook alvast over deze periode heen te kijken. Daarom zullen wij zo snel als mogelijk gaan inventariseren in welke mate deze gezinnen psychosociale hulp nodig hebben. Want dat zal hard nodig zijn.

Sri Lanka

Lees meer Sluiten

Wij zetten ons in voor het psychosociale welzijn van kinderen tijdens en na gewapende conflicten. Werken in deze gebieden brengt verschillende uitdagingen met zich mee, van onzekerheid tot politieke en logistieke belemmeringen.

 • Meisje Sri Lanka met vrienden buiten voor een gebouw - War Child

  Sri Lanka

  Kinderen in Sri Lanka helpen hun toekomst in veiligheid op te bouwen

  Ga naar de landenpagina

  3 projecten

  900.000

  Kinderen getroffen door conflict

  8290

  Totaal aantal deelnemers