Marco Borsato treedt terug als ambassadeur van War Child

14 december 2021

Placeholder image
Wij zijn door Marco Borsato vanmiddag op de hoogte gebracht dat hij terugtreedt als ambassadeur.

War Child is door Marco Borsato vanmiddag op de hoogte gebracht dat hij terugtreedt als ambassadeur, omdat er aangifte tegen hem is gedaan vanwege onzedelijk gedrag.

Bij War Child staat de veiligheid en waardigheid van de kinderen centraal. Al onze medewerkers, ambassadeurs, vrijwilligers en partners moeten zich aan een strikte gedragscode houden. Dag in, dag uit.

De aangifte gaat niet over zijn werk voor War Child. In de jaren dat Marco Borsato ambassadeur is, heeft War Child geen klachten ontvangen over zijn omgang met kinderen of jongeren.

We nemen elke aanwijzing dat een medewerker van War Child zich niet aan de gedragscode houdt, uiterst serieus. Een overtreding is onaanvaardbaar en heeft altijd consequenties. Dat geldt voor iedereen die bij War Child werkt of ons vertegenwoordigt, in welke rol dan ook.

“We doen er alles aan om te zorgen dat kinderen en jongeren zich veilig kunnen voelen. Dat is waar ons werk om draait,” zegt Ernst Suur, directeur van War Child in Nederland. “We hebben uitgebreide maatregelen om te zorgen dat iedereen van War Child zich respectvol gedraagt.”

Alle medewerkers van War Child moeten onze gedragscode goed kennen. Ze volgen regelmatig trainingen over integriteit. Dat geldt voor onze ambassadeurs net zo zeer als voor alle medewerkers.

War Child vraagt mensen zich altijd te melden wanneer ze vermoeden dat een medewerker zich niet volgens de gedragscode gedraagt. Dat kan ook anoniem. Elke klacht wordt serieus genomen en wanneer nodig onderzocht.

Meer weten over ons integriteitsbeleid: War Child Integriteit en veiligheid