Oorlog mag de toekomst van een kind niet bepalen. Nooit.

Opgroeien in oorlog is ongekend zwaar. In veel conflictgebieden, zoals Gaza, staan veel kinderen er helemaal alleen voor. Letterlijk. Ze hebben dringend behoefte aan voedsel en bescherming.

Ondanks alle enorme beperkingen en het constante geweld kan War Child, dankzij ons lokale netwerk, nog steeds in actie komen. We delen voedsel en schoon drinkwater uit aan kinderen en bieden ook mentale noodhulp. Maar dit is nog lang niet genoeg.

Ook in landen als Oekraïne, DR Congo en Soedan moeten kinderen hun heftige ervaringen kunnen verwerken. Zodat ze deze niet een leven lang met zich meedragen. We blijven ons inzetten voor hun mentale gezondheid. Nu en straks. We laten ze niet in de steek. Ons werk is harder nodig dan ooit.

[[ title ]]

Lespakket met impact

Oorlog is niet ver weg. Oorlog is meer dan een verhaal van vroeger. Daarom slaan Soldaat van Oranje en War Child een brug tussen het verleden en het heden in ons lespakket voor middelbare scholen. We delen het verhaal van de Tweede Wereldoorlog en de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden.

Lees meer

“Dit mag nooit het nieuwe normaal van kinderen in Oekraïne zijn”

Honderden kinderen in de stad Kharkiv zijn vorige week begonnen met lessen in de eerste speciaal gebouwde bunkerschool in Oekraïne, zes meter onder de grond om ze te beschermen tegen drone- en raketaanvallen.

Lees meer