Palthe Oberman: al meer dan 20 jaar onze partner

Advocatenkantoor Palthe Oberman, gespecialiseerd in arbeidsrecht, zet zich al meer dan 20 jaar voor ons in - en blijft dit doen. Christiaan Oberman en zijn collega’s vertellen waarom.

Pro bono voor kinderen in oorlog

Al sinds onze oprichting is Christiaan Oberman onze vaste adviseur als het gaat om arbeidsrechtelijke zaken. Oberman weet nog goed hoe dit tot stand kwam. “Tweeëntwintig jaar geleden huurde War Child-oprichtster Willemijn Verloop een kleine ruimte bij ons in het kantoorpand. Op een dag kwam het verzoek van een kantoorgenoot - die in de Raad van Toezicht van War Child zat - om even langs te gaan bij Willemijn omdat ze met een vraag zat. Ons contact verliep zo leuk, dat we War Child sindsdien structureel op pro bono basis hebben bijgestaan.”

meisje Burundi recht op onderwijs

Dankzij Palthe Oberman's steun besparen wij kosten. Zo gaat ons geld daar waar het heen moet: kinderen in oorlog

Foto: Jeppe Schilder

Palthe partner War Child

Al twee decennia lang ondersteunt Palthe Oberman ons werk

Maatschappelijk betrokken, lang voordat het in zwang kwam

Ook toen onze organisatie groeide bleef Palthe Oberman nauw betrokken. “Het is zo’n bijzondere groep mensen,” vindt Oberman. “Wat ze doen maakt echt een verschil. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk en zorgt voor een steeds professioneler wordende organisatie. Het is leuk om te zien hoe de organisatie zich ontwikkelt.” De tijd heeft onze samenwerking met Palthe Oberman een modieus karakter gegeven. “Maatschappelijk betrokken ondernemen is nu helemaal ‘hot’. We deden het al voordat die term in zwang kwam.”

Hulp van gedreven professionals

Het contact bevalt ook onze HR Director Arno Schans goed. “Als je belt, staan ze voor je klaar. Je wordt echt als een volwaardig klant behandeld. Ik werk zelf veel samen met Karol Hillebrandt, Marloes van den Eeckhout, Hannah Fritschy en Nadia Adnani. Gedreven professionals, die weten wat je nodig hebt als het erom gaat.”

“Wij voelen ons door Palthe Obermans echt gesteund in ons werk. Het maakt zoveel verschil als je met een gedegen advies gesprekken aan kunt gaan met je medewerkers. Palthe Oberman biedt ons de kaders waardoor we integer en gewetensvol te werk kunnen gaan, met oog voor ieders belangen."
Arno Schans, HR Directeur bij War Child
Kinderen in Colombia recht op onderwijs War Child

Kinderen in Colombia kunnen met de steun van ons (en onze partners) weer naar school

Foto: War Child

Ook in de toekomst bijdragen aan onze missie

Palthe Oberman zal zich blijven inzetten voor War Child. “Talloze verhuizingen hebben we meegemaakt, reorganisaties en ja, we hebben ook wel geadviseerd rond geschillen,” meldt Christiaan Oberman. “Maar dat hoort bij ons werk. Werk dat we ook in de toekomst graag voor War Child zullen blijven doen. Ik beveel iedereen van harte aan om ook een bijdrage te leveren aan War Child. Als kantoor vinden wij het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn”.